nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

La Creu Roja augmenta un 12 per cent les intervencions quirúrgiques

L'hospital dugué a terme un seguit d'obres de millora en el 2006

L'hospital de la Creu Roja augmentà un 12 per cent les intervencions quirúrgiques l'any passat. Així mateix, les consultes externes també experimentaren un increment del 8% a causa de l'ampliació del nombre d'especialitats, com pot ser endocrinologia o neurologia, segons explicaren ahir el gerent de l'hospital de la Creu Roja, Biel Roig; i el director mèdic de l'hospital, José Manuel Villaverde, que presentaren la memòria del 2006.

L'hospital comptà l'any passat amb un pressupost total de 5.388.500 euros i quasi 500 mil euros es destinaren a les obres de millora del bloc quirúrgic i d'equipaments.

La Creu Roja, que està al cent per cent dels seus serveis durant tot l'any, és un centre concertat amb l'Ib-salut i treballa en les àrees de cirugia, consultes externes, hospital geriàtric de dia i llarga estança. Aquesta darrera àrea disposà l'any passat de 53 llits, mentre que el 2005 tenia 75 places sociosanitàries. Aquest fet es deu al traspàs de llits de llarga estada a l'àrea de cirurgia. Així, les estances passaren de les 22.575 a l'any 2005 a les 21.045 del 2006.

Segons els responsables del centre, els pacients atesos per l'àrea de llarga estança presenten un perfil de persones d'edat avançada, amb una patologia crònica, diverses patologia i fragilitat, com també una elevada mortandat ocasionada per aquestes causes. A més, solen presentar una problemàtica social i familiar afegida. «Per ordre de freqüència, els diagnòstics d'ingrés són alzeimer i les demències, seguit de les infeccions, i en tercer lloc les malalties cerebrovasculars», concretà Villaverde. sobr la situació econòmica dels malalts atesos el 2006, el 43% percebien al mes una pensió d'entre 350 i 400 euros. D'aquests, un 48% no va poder retornar a ca seva, ja que vivien sols o estaven a càrrec d'una persona d'edat avançada. A més, el 45% dels seus habitatges tenen barreres arquitectòniques.

La Creu Roja disposa d'una àrea geriàtrica de dia, un centre diürn. L'any passat les consultes d'aquest servei augmentaren de forma considerable "un 26%" i les estances un 14 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.