nubes dispersas
  • Màx: 16.84°
  • Mín: 12.25°
16°

Calvo designa un equip amb 9 àrees de govern i fins a 6 regidories delegades

UM i el Bloc tenen pendent encara ara la designació dels seus regidors no electes

El nou equip de govern municipal de la socialista Aina Calvo ja té noms i llinatges. La batlessa de Palma signà ahir horabaixa el decret de nomenament de les persones que es faran càrrec de les nou àrees de govern i de les sis regidories delegades, en conjunt una més que al mandat anterior.

La manca de decisió d'UM, soci del tripartit ciutadà, sobre quin regidor no electe assumirà les competències de la regidoria delegada d'Esports i Joventut, ha fet impossible completar la llista de membres del nou equip de govern. Així, Aina Calvo haurà de signar aviat un decret nou en el qual inclogui José Manuel Gómez, del Bloc, com a titular de l'àrea delegada d'Habitatge, alhora que el regidor de centredreta nacionalista.

Quant a la paritat, el govern de Calvo compta amb un total de set dones i de sis homes. L'actual majoria femeninan es podria veure igualada o descompensada segons els nomenaments encara pendents.

Junta de Govern  

El decret de nomenaments i atribucions de competències estableix que el nou equip de govern disposarà d'un total de 8 tinents de batle. D'entrada, la batlessa assumirà personalment l'àrea d'Urbanisme, mentre que Andreu Alcover, exgerent de la UIB, es farà càrrec de l'àrea d'Hisenda i Funció pública, la qual cosa el converteix en l'home fort de la Junta de Govern.

Quant a la resta, la primera tinenta de batle, Cristina Cerdó, d'UM, assumirà l'àrea de Medi Ambient, Economia i Treball, a més de la representació de la batlessa en cas de malaltia o d'absència. Eberhard Grosske, portaveu municipal del Bloc, serà el tinent de batle responsable de l'àrea de Benestar Social, Participació i Cultura. Finalment, la socialista Joana Maria Borràs es farà càrrec de l'àrea de Relacions Institucionals, Turisme, Comerç i Consum.

Per la seva banda, Cristina Ferrer, l'única regidora del PSOE supervivent de l'anterior període municipal, es posa al capdavant de la nova àrea d'Educació, Igualtat i Drets Cívics, mentre que el nouvingut Andreu Gomila dirigirà l'àrea d'Infraestructures i Sanitat. Per la seva banda, Joaquín Rodríguez serà el responsable de l'àrea de Mobilitat i Seguretat Ciutadana.

El PSOE tindrà sis tinents de batle, i el Bloc i UM un altre cada un. Ells seran els qui integrin el gruix de l'equip de govern que avui mateix es farà la primera foto de família, a les portes de la sala de plens de l'Ajuntament de Palma.

En relació amb les àrees delegades, quatre de les sis que estableix el decret estaran en mans de regidors socialistes. D'aquesta manera, José Hila controlarà la Funció Pública, Desconcentració Territorial i Població; i Antonio Donaire, la Seguretat Ciutadana, mentre que Begoña Sánchez i Maribel González s'encarregaran de dirigir Sanitat i Educació, de manera respectiva. Finalment, la regidora del Bloc, Nanda Ramon, serà la responsable de l'àrea de Cultura.

En breu, Calvo donarà a conèixer el o la tinent de batle responsable de l'àrea de Joventut i Esports (pendent de l'acord d'UM, ja que Mateu Cañellas, previst inicialment per al càrrec, podria tenir una ocupació rellevant al nou Executiu autonòmic) i el regidor encarregat de l'àrea delegada d'Habitatge, que molt probablement serà el candidat del Bloc, José Manuel Gómez.

Signat el decret d'atribucions de competències i els nomenaments dels nous responsables de cada àrea, el govern municipal de la socialista Aina Calvo ja es pot posar en marxa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.