muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

L'Associació de Navegants denuncia les construccions al costat del far de sa Mola

Adverteix a l'Autoritat Portuària que aquestes edificacions podrien constituir un perill

87144
En la vista aèria es veu perfectament el far de sa Mola envoltat d'edificacions.
L'Associació de Navegants ha denunciat a l'Autoritat Portuària de Balears la construcció de diverses edificacions a escassos metres del far de sa Mola, d'Andratx. Segons l'associació, l'edificació que en aquests moments s'està construint al costat del far, afegida a les ja construïdes en els últims anys, podria constituir un perill per a la navegació. La contaminació lluminosa que es produirà per la proximitat entre el far i les construccions podria portar a l'errònia identificació del far per part de nombrosos vaixells de petita i gran eslora que naveguen davant sa Mola tot l'any. Les demores i marcacions que els navegants marquen a la zona podrien donar lloc a un error en la posició i, per tant, en la derrota de les embarcacions, fet que sens dubte suposa un menyscapte en la seguretat marítima.

Per a l'Associació de Navegants, les noves construccions podrien impedir fins i tot la visió directa del far en alguns punts, cosa que podria desembocar en accidents marítims a la zona del canal de Dragonera. Un estudi realitzat per l'associació partint de fotografies aèries fetes per l'empresa especialitzada Estop, demostraria que les construccions han creat «angles morts» i «superposicions de llum». L'entitat recorda en la seva denúncia formulada davant de l'Autoritat Portuària de Balears que els fars continuen sent de vital importància per a la navegació, fins i tot en els temps de la informàtica. El far de sa Mola és de baixa alçària de construcció, encara que està molt elevat perquè és damunt el penya-segat.

Per aquestes característiques, precisament, és un far de llarg abast i el primer que es distingeix i s'identifica quan el navegant arriba durant la nit des d'Eivissa o València. L'Associació de Navegants balears també recorda en el seu escrit a l'Autoritat Portuària que l'Administració està obligada que els senyals siguin perfectament visibles i utilitzables, fet que inclou el seu entorn i efectivitat final. Així mateix s'insisteix als responsables d'Urbanisme d'Andratx que, en cas de produir-se un accident marítim per aquesta qüestió, podrien ser ells els responsables civils subsidiaris per no haver tingut en compte els seus tècnics que les edificacions podien interferir en la seguretat de la navegació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.