algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

Policia i Guàrdia Civil investiguen si una nina marroquina s'ha casat a l'Illa

Tracten d'aclarir si una festa a Artà fou en realitat l'enllaç entre la menor i un adult

96332

La comissaria de Manacor està realitzant nombroses gestions sobre les suposades noces

La Comissaria del Cos Nacional de Policia de Manacor i la caserna de la Guàrdia Civil d'Artà estan investigant el casament o el compromís nupcial d'una menor marroquina de 13 anys que es féu a Mallorca. Els agents cerquen el marit i el pare de l'al·lota per interrogar-los. L'al·lota feia setmanes sense que no anava a classe, a Manacor, i aquest detall va ser el que a la fi va aixecar les sospites sobre el que estava ocorrent. En un primer moment va ser la Fiscalia de Menors qui va obrir diligències sobre el cas i ara s'han sumat a la investigació la comissaria del Cos Nacional de Policia de Manacor i la caserna de la Guàrdia Civil d'Artà.

Els funcionaris han descobert que a Artà es van llogar alguns taxis per a una festa marroquina i el dubte rau ara a saber si aquella reunió era ja directament el casament il·legal o si es tractava de la celebració de compromís, previ a l'enllaç. El promès, suposadament, era un altre magribí que resideix a Felanitx i que és amic del pare de la menor. En qualsevol cas, el casament, si es confirma que s'ha celebrat, mancaria de tota validesa a Espanya i constituiria, a més, un delicte. El Codi Penal estableix que fins als 13 anys un casament es considera un abús sexual, i entre els 13 i els 16 és igualment delicte si hi ha coacció o engany. Per aquest motiu, els investigadors estan multiplicant les gestions per identificar l'adolescent casada i prendre-li declaració.

La passa següent consistiria a citar a declarar el pare i el marit de la menor, que gairebé amb tota seguretat seran detinguts si es confirma que es produí aquest enllaç.Fa uns dies aquest diari ja va avançar que la Fiscalia havia tingut notícies d'un casament entre una al·lota marroquina i un adult, i l'endemà el president dels musulmans, Ahmd Yousseffe, i l'imam Mahmoud Elrich s'hi van mostrar escèptics: «No sabem res d'això. Ens ha sorprès veure-ho en la premsa perquè la nostra llei diu que fins als 18 anys no es poden casar». A Manacor el compromís nupcial o, en el seu defecte, el casament de la menor, està sent àmpliament comentat aquests dies, encara que són algunes les versions que circulen i algunes són contradictòries.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.