algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

El Bloc recorda a Antich que ells són decisius i li reclama un darrer esforç

El PSM diu que encara estan lluny de l'acord i EU, en canvi, es mostra satisfeta

El Bloc considera que queda molt camí per recórrer en el procés negociador per conformar un acord amb PSIB i UM i, tot i estar confiats que aquest arrribarà, també creuen que està lluny. Per això, les direccions de PSM i EU advertiren els socialistes que els seus vots son necessaris perquè ells puguin presidir les institucions i exigiren un darrer esforç per poder formalitzar el pacte. La més contundent a l'hora de qüestionar el procés negociador fou l'Executiva del PSM, que no dubtà a apuntar que el procés està «enrocat» i que les propostes de govern colligat que els presenten són descompensades tant pel que fa al programa com a les àrees que han de gestionar. Precisament, els nacionalistes continuen reclamant la Conselleria d'Educació, que el PSIB no vol cedir.

En canvi, Esquerra Unida valorà positivament l'avenç de les negociacions però afegí que s'han de millorar serrells i es mostraren preocupats pel retard en les negociacions per conformar un pacte al Consell. Ara mateix, l'esquema de Consell de Mallorca que té al cap el PSIB-PSOE preveu 13 departaments, cinc més dels que hi ha ara, dels quals set estarien en mans socialistes, tres serien controlats per UM i tres més estarien sota la direcció del Bloc. Amb tot, aquest esbós d'organigrama no satisfà ni UM ni el Bloc. Segons aquest organigrama, s'Institut quedaria dividit en quatre parts, de les quals dues serien per al Bloc, una per a UM i una per als socialistes. UM es quedaria Juventut i Promoció Sociocultural; el Bloc es quedaria Serveis Socials i Recursos Assistencials i un nou departament d'Igualtat, que englobaria Dona i Menors; mentre que el PSIB es quedaria Esports.

Al marge d'això, UM tendria també Medi Ambient, que inclouria Residus, i conservaria Obres Públiques. Amb tot, els de Maria Antònia Munar haurien plantejat renunciar a aquesta darrera àrea i haurien plantejat la necessitat de reagrupar departaments. Dolça Mulet duria l'àrea social i Toni Pascual la d'Obres Públiques. El Bloc, a més dels dos departaments socials, gestionaria l'àrea de cooperació local, de la qual depèn el Pla d'Obres i Serveis. Joana Lluïsa Mascaró gestionaria l'àrea de serveis socials, la més important, i Miquel Rosselló podria controlar l'altra. Per als socialistes quedarien la resta de departaments, set. Ja sembla clar que hi hauria un departament de Territori, a les ordres de Maria Lluïsa Dubon, i una conselleria de Cultura, que conduiria Pere Joan Martorell. A més, hi podria haver una àrea d'Hisenda separada d'Economia. Aquesta darrera inclouria Turisme. L'exbatle d'Alcúdia, Antoni Alemany, estaria al davant d'una d'aquestes dues àrees. El número dos d'Armengol al partit, Cosme Bonet, duria Presidència Interior, que inclouria personal i bombers. Encara quedaria una àrea d'Esports.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.