cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.6°

«Si la Sala fos una empresa privada hi hauria suspensió de pagaments»

Xisco Femenias (PSOE) és el nou batle pel pacte amb PSM i UM

Dies frenètics per al nou batle d'Andratx, Xisco Femenias (PSOE). El seu rostre evidencia les llargues jornades de treball viscudes en les darreres setmanes i l'evident cansament acumulat. La situació econòmica del municipi no és precisament bona, encara que el seu equip municipal ja treballa per intentar redreçar-la.

-En quina situació heu trobat l'Ajuntament d'Andratx?
-No vull alarmar ningú, però per la informació que hem començat a recopilar, si això fos una empresa privada, es podria utilitzar la suspensió de pagaments. El regidor d'Hisenda ja treballa per redreçar el camí.

-I pel que fa a l'Urbanisme, què?
-Posar en marxa el departament d'Urbanisme és vital. Des del passat mes de novembre està totalment aturat i no dóna sortida a res. Aquesta situació suposa no poder solucionar els problemes dels ciutadans i fa que no entri ni un sol euro a l'Ajuntament. El nostre objectiu és que a partir de la setmana que ve el departament d'Urbanisme, si no tot, almenys parcialment, estigui en funcionament.

-Iniciareu algun tipus d'auditoria per solucionar aquesta delicada conjuntura?
-Sí. Hem decidit fer una auditoria perquè volem saber exactament on hi ha fons i de quina quantitat disposam per poder començar a treballar.

-Compareixerà el nou Ajuntament com a acusació particular en el cas Andratx?
-Evidentment, sí. L'Ajuntament d'Andratx, com a representant de tot el municipi, és el màxim perjudicat en aquest cas. El municipi s'ha de personar en un cas que l'afecta tan directament.

-S'ha posat en contacte amb vostè la Guàrdia Civil o el jutjat que instrueix el cas?
-S'han posat en contacte amb nosaltres per conèixer-nos i explicar-nos quina és la situació. A partir d'aquí estam disposats a col·laborar-hi.

-Com heu trobat els funcionaris municipals?
-Hi ha un sector del funcionariat que està descontent. Sembla que hi ha moltes desigualtats que s'han de normalitzar. No pot haver-hi un personal d'elit i un altre personal de segona.

-Quines sorpreses heu trobat aquests primers dies a la batlia?
-La major sorpresa va ser, perquè ho ignorava completament, que des del despatx del batle es pot controlar clarament qui entra i qui surt de l'Ajuntament mitjançant un sistema tancat de càmeres de vigilància. També em va cridar molt l'atenció trobar una porra en un dels armaris.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.