algo de nubes
  • Màx: 16.3°
  • Mín: 7.61°
16°

La proposta del PP a Munar inclou seguir amb l'actual model bilingüe

Matas no fa més moviments i l'Executiva d'UM li contestarà avui

La proposta que Jaume Matas presentà a Maria Antònia Munar per tal d'acordar un pacte de governabilitat entre els seus partits inclou un «pacte per la llengua» que, entre d'altres coses, preveu continuar amb «el model bilingüe que tenim». També, i en aquest cas en contra d'una de les exigències principals d'UM per pactar amb altres formacions, que els mitjans de comunicació públics continuïn amb el seu actual model lingüístic. Aquestes «ofertes» són algunes de les incloses en el document que lliurà Matas a Munar en la famosa reunió que mantingueren dijous passat i al qual ha tingut accés aquest diari. En la «Proposta de Pacte d'Estabilitat per a les Illes Balears» es presenten fins a 17 «pactes» en diferents àmbits, quatre d'aquests referents a Palma, tot i que l'acord entre UM i l'esquerra a Cort ja es trobava tancat.

El seu contingut és molt exigu, sense presentar polítiques o actuacions concretes per desenvolupar, i es limita a plantejar les problemàtiques en els diferents àmbits per «pactar» i a les necessitats d'actuació, això sí, tot apostant per la gestió feta durant els darrers quatre anys. Un cas també significatiu és que els populars plantegin a UM un «pacte per a l'habitatge (llei del sòl)» sense proposar cap alternativa al projecte legislatiu que el PP presentà inicialment durant la passada legislatura i que precisament hagué de retirar per l'oposició total dels de Munar, que la consideraren «llei del ciment i dels especuladors».

Quant a altres qüestions sobre l'Ordenació del Territori, els populars tampoc no fan cap proposta sobre aspectes marcats com a essencials per a UM, com la creació de la figura del síndic o defensor del Territori i l'aplicació de mesures per facilitar l'adaptació dels municipis al Pla Territorial de Mallorca. Des d'UM esperen des de dijous una concreció de les propostes d'aquest document lliurat per Matas a Munar, moviment que no s'ha produït per part del líder del PP, segons apunten des d'ambdós partits. D'aquesta manera, l'Executiva d'UM, tal com es va comprometre Munar, es reunirà avui capvespre per contestar la proposta dels populars, però només segons el que recull l'esmentat document, mentre que les negociacions amb el PSOE i el Bloc continuen avançant.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.