algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Balears obre el primer centre estatal de teràpia d'addiccions psicològiques

El joc patològic, els videojocs, el telèfon mòbil o les compres compulsives hi són tractades

Balears és la primera Comunitat de l'Estat que posa en marxa un servei per tractar les addiccions psicològiques, com ara les ludopaties o l'ús descontrolat de les noves tecnologies. Segons informà ahir en roda de premsa el coordinador autonòmic de Drogodependències en funcions, Bartomeu Jaume, «el servei començà a funcionar a principis de mes i és el primer de tot l'Estat que atén tant joves com adults que pateixen algun tipus d'addicció psicològica». Jaume recordà que l'any passat la Conselleria de Salut realitzà el primer estudi sobre la prevalença d'aquestes addiccions a la Comunitat, que demostrà que més del 6% de la població corre risc de patir-ne alguna. El Servei Integral d'Atenció a les Conductes Addictives (SIACA) ja ha atès 10 persones que patien elles o algun familiar alguna d'aquestes addiccions sense substància, entre les quals detallà el joc patològic, l'ús abusiu dels videojocs, internet o el telèfon mòbil, el consum excessiu d' hores de televisió o les compres compulsives.

De fet, segons aquest estudi les addiccions psicològiques més freqüents entre els menors són els videojocs, internet i la televisió, mentre que les ludopaties ho són entre els adults. Pel que fa a les compres compulsives, les dones tenen la necessitat de sortir a comprar sense haver-ho de menester. En el SIACA es diferencia l'atenció que es s'ofereix als menors i als majors d'edat, ja que els primers són atesos en el Centre d'Atenció per als Drogodependents (CAD) Jove, mentre que els adults ho són al Centre Coordinador de Drogodependències. Dos psicòlegs i un metge són els professionals que atenen els pacients que acudeixen al SIACA, als quals s'afegeix un educador social en el CAD jove.

Per donar a conèixer aquest servei, Salut ha editat 5.000 fullets informatius del servei i 3.000 cartells, que es distribuiran entre centres sanitaris i els serveis socials de tots els ajuntaments de l'Arxipèlag. A més, s'ha informat de la seva posada en marxa en tots els centres educatius i en les Associacions de pares i mares amb més de 500 correus electrònics. Finalment, el coordinador autonòmic de Drogodependències en funcions assenyalà que està previst fer una enquesta més detallada sobre totes les d'addiccions a la Comunitat entre 3.200 persones.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.