cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 7.68°

Moragues, Llinàs i Manera sonen com a membres d'un futur govern Antich

Biel Barceló i Fina Santiago serien consellers del Bloc, i UM pot optar per Cañellas i Grimalt

Quan encara s'ha de tancar un pacte entre l'esquerra i Unió Mallorquina (UM) que faci president del Govern Francesc Antich, ja s'ha començat a produir el tradicional ball de noms dels qui podrien integrar aquest hipotètic executiu. Un dels noms que més sona com a número dos és el del menorquí Albert Moragues (PSIB).

L'expresident del Consell de Menorca i ara assessor de Delegació del Govern ha participat activament en les negociacions i més d'un el situa com a vicepresident d'un executiu d'Antich, amb tasques de coordinació entre els partits integrants. Amb aquesta operació, no només es cobriria la tasca d'enllaç intern, sinó que a més es garantiria presència menorquina en un lloc destacat.

Al marge d'aquest, Antich compta amb Jaume Carbonero, que alguns col·loquen en una futura Conselleria d'Habitatge. Carbonero ja fou director general d'Habitatge en temps del Pacte. El líder socialista també podria pensar en el catedràtic d'Economia Carles Manera per ocupar una cartera relacionada amb la matèria.

Si els socialistes arribassin a controlar Educació, un dels qui podria dirigir aquesta àrea seria Tomeu Llinàs, ara diputat electe i que ja fou director general del Pacte. El responsable de Salut del PSOE, Vicens Thomàs, sona per conduir aquest departament. Entre els possibles consellers d'UM ha començat a circular el nom d'Isidre Cañellas, regidor de Calvià que ha sortit de l'equip de govern. Els de Maria Antònia Munar podrien optar per donar projecció a Cañellas amb aquest càrrec del govern.

Així mateix sona amb força el nom de Miquel Àngel Grimalt, número dos de Tomeu Vicens al departament de Territori i número dos de Cati Julve a l'Ajuntament de Manacor. Un altre dels que s'ha anomenat és l'exbatle de Porreres Joan Sastre.

Maria Antònia Munar sembla disposada a ser presidenta del Parlament, Miquel Nadal ha deixat clar que no es mourà de Cort i dues de les persones que podrien ser en un hipotètic govern, Tomeu Vicens i Miquel Àngel Flaquer, ja han deixat entreveure que podrien fer de portaveus al Parlament i al Consell.

Pel que fa al Bloc, a l'espera que es concretin quines àrees duran, sembla clar que el seu líder, Biel Barceló, ocuparà la cartera més important de la coalició i que la número quatre de la llista autonòmica, Fina Santiago, s'encarregaria d'una àrea de caire social. De fet, ella és l'única dona que sona amb força i, per tant, les dificultats perquè aquest hipotètic govern fos paritari serien força serioses.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.