cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

Aspanob encara no ha rebut cap subvenció concedida per a enguany

No han arribat els doblers d'Immigració, ni Vicepresidència, ni Cort

L'Associació de pares de nins amb càncer de Balears (Aspanob) no ha rebut cap de les subvencions que a principis d'any els concediren diverses administracions de les Illes per poder mantenir la seva activitat.

Segons explicà la coordinadora del programa de pisos d'acollida de l'associació i una dels seus membres fundadors, Eulalia Rubio, la situació «és molt complicada», ja que habitualment «aquestes ajudes ens solen arribar el primer trimestre de l'any i així podem fer front a les despeses, principalment dels pisos d'acollida per a infants que han de rebre tractament fora de la seva illa o s'han de desplaçar a Barcelona».

A 16 de juny, encara no han rebut els doblers de les subvencions que els han concedit diverses administracions de la Comunitat, com ara l'Ajuntament de Palma, Vicepresidència del Govern i la Conselleria d'Immigració, la qual cosa està provocant greus problemes a l'entitat. Aspanob du a terme una important tasca social amb un col·lectiu molt sensible, els infants afectats de càncer i les seves famílies.

Un dels programes més costosos i al mateix temps un dels que major demanda tenen des què es posa en marxa l'any 1995 són els pisos d'acollida per als infants malalts i les famílies. En l'actualitat, Aspanob disposa de quatre habitatges d'acollida. Dos s'ubiquen a Palma i estan situats enfront de l'hospital de Son Dureta. Aquí les famílies de Menorca, Eivissa i Formentera, amb un fill o una filla malalts de càncer, hi poden estar durant les temporades que duren els tractaments.

D'altra banda, determinats tractaments no es poden realitzar a Son Dureta i no queda altre remei que traslladar l'infant a un centre de referència estatal, que en el cas de Balears són a Barcelona. Per això Aspanob hi té dos pisos, un situat vora del centre Vall d'Hebron i l'altre al costat del Clínic. Segons Rubio, els quatre habitatges «no donen a l'abast per tota la demanda que tenim i fins i tot hi ha llista d'espera».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.