algo de nubes
  • Màx: 18.84°
  • Mín: 9.02°
18°

Calvo es compromet a governar Palma amb «respecte cap a la paraula donada»

Calvo ofereix a tots els membres del seu govern «diàleg i solidaritat» a canvi de «lleialtat i coordinació»

Un dia després de commemorar el 30è aniversari de les primeres eleccions democràtiques, la candidata socialista Aina Calvo prengué possessió com a batlessa de Palma amb la voluntat de liderar un programa de govern «sensible i amb aspiracions contundents». Així, prometé que serà «dialogant, respectuosa i solidària» amb el seu equip, però sobretot que governarà amb «respecte per la paraula donada».

Era migdia, el saló de plens de l'Ajuntament de Palma era ple a vessar i la multitud s'escampava pel vestíbul i per la plaça de Cort. Conscient de la transcendència del moment, Calvo es dirigí a tots aquells ciutadans que esperen que «la seva confiança en un bon govern no es vegi traïda per la buidor de les paraules».

Així, la batlessa nova de Palma manifestà que «esper tenir el seny, la força, la prudència, la humilitat i la serenitat per demostrar a la ciutat de Palma que té un govern polític que creu en el respecte per la paraula donada». Més enllà d'aquesta declaració de principis, prometé «honestedat i transparència» en la seva gestió municipal, alhora que s'identificà amb aquell pensament que diu que «no és cert que el poder corrompi, és que hi ha polítics que corrompen el poder».

La nova responsable del govern municipal de Palma és la segona dona en la història de la ciutat que accedeix a aquest càrrec. Però allò més important és que hi arriba mitjançant el pacte subscrit entre el PSOE, Bloc per Palma i Unió Mallorquina a l'Ajuntament, el qual retorna la batlia als socialistes després de 16 anys d'hegemonia conservadora. Durant els pròxims quatre anys, els 14 regidors -un manco dels necessaris per tenir majoria absoluta- del PP integraran l'oposició que fiscalitzarà l'acció d'un govern integrat per socialistes i per nacionalistes.

Promeses i agraïments
Calvo inicià la seva carrera política el 2003 com a integrant de la candidatura autonòmica d'Antich. Abans de començar la seva campanya cap a Cort, féu un curta carrera pel Ministeri d'Afers Exteriors.

Ara encapçala un govern que pretén revisar el Pla General i l'exercici «eficaç i rigorós» de la disciplina urbanística, a més d'un especial èmfasi en la neteja, la participació, la cultura, la seguretat ciutadana i la mobilitat. Dos dels grans reptes del seu equip son una revisió «assenyada» del projecte del palau de congressos i l'inici de negociacions per convertir en parc la façana marítima.

Calvo fou investida un dia després de celebrar el 30è aniversari de les eleccions de 1979. Amb la voluntat de recuperar «el compromís i la il·lusió» d'aquells anys, la batlessa nova agraí i recordà la tasca dels batles democràtics de Palma: Ramon Aguiló (1979-1991), Joan Fageda (1991-2003) i Catalina Cirer (2003-2007).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.