cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.09°

La població del Molinar creix un 60%

En els darrers catorze anys aquest nucli ha passat de 5.075 habitants a un total de 8.213

El Molinar, un barri privilegiat per la seva ubicació devora la cala del Portitxol i les seves vistes al mar, ha aumentat un 61,83 per cent la seva població en els darrers catorze anys i s'ha situat en 8.213 habitants. Segons dades de l'any 2006 facilitades per l'Ajuntament de Palma, quasi la meitat de la població del Molinar és immigrant. Les dades de l'any 2006 indiquen que un total de 4.541 persones havien nascut a Balears, mentre que 3.672 eren nascudes a fora de les Illes, de les quals 2.762 procedien de la resta de l'Estat espanyol.

Mentre que l'any 1993 eren poques les persones de fora de l'Estat que vivien en aquest barri palmesà -un total de cinc nacionalitats-, avui el ventall es diversifica i hi conviuen fins a un total de 64 nacionalitats distintes de manera tranquil·la.

Segons explica el llibre Els Barris de Palma. Revisió del Pla general d'ordenació urbana i d'actuacions urbanístiques, publicat l'any 1994, des dels anys seixanta hi ha hagut un flux continuat de població que prové dels llocs més poc afavorits de la Península, dins el context del procés immigratori que ha sofert Mallorca, sobretot Palma, i altres indrets turístics de l'Illa. En aquests moments, els catalans, amb un total de 126 persones, són els ciutadans de l'Estat que més prefereixen viure al Molinar. Pel que fa a població d'altres països, destaca Alemanya, amb un total de 111 persones que l'any 2006 varen venir a viure a aquest barri de Ciutat; seguit de l'Argentina, amb 108 persones, i Itàlia, amb 104 persones.

Del total de la població del Molinar un 10,7% tenen més de 65 anys, fet que ens indica que estam davant una població envellida. Ben segur que si l'augment de la immigració hagués estat menor, aquest percentatge seria superior, ja que la població arribada en general és jove i augmenta la taxa de natalitat.

Els motius de l'augment de població d'aquest barri mariner i tradicionalment obrer, i ara de classe mitjana, poden ser diversos. L'increment de la construcció d'habitatges a la zona ha pogut influir en l'arribada de noves famílies, segons analitza la presidenta de la Federació de Veïns de Palma, Rosa Bueno. El cert és que també han millorat les infraestructures de la zona.

Pel que fa al coneixement de català, cal assenyalar que el nivell és elevat, malgrat l'increment de la població immigrant. Les estadístiques apunten que un total de 140 persones que viuen al Molinar no sap llegir ni escriure, de les quals 49 són homes i 91, dones. Hi ha un nombre important d'habitants que no té estudis, un total de 1387, cosa representa el 20,16 per cent de la població del barri. Si es fa una distinció per sexes, un total de 636 són homes i 751 són dones. Del total de la població del Molinar -8.213 persones-, un 7,31 per cent compta amb estudis superiors. Hi ha poques diferències entre sexes, 256 són homes i 247 són dones. En aquests darrers 14 anys ha augmentat el nombre de persones que tenen estudis superiors, ja que l'any 1993 aquest percentatge ni tan sols arribava a l'1 per cent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.