cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 14°
13°

El Bloc tindrà Cultura, Habitatge, Serveis Socials i Participació a Cort

Controlaran un 10% del pressupost i Grosske serà tinent de batle

Les negociacions per garantir un pacte a l'Ajuntament de Palma que faci batlessa la socialista Aina Calvo arriben a la recta final. Després que PSIB i UM haguessin negociat dimecres les àrees que controlaran els de Maria Antònia Munar, ahir es començaren a perfilar les que gestionarà el Bloc. En un principi, tendria Serveis Socials i Participació Ciutadana, i Cultura i Patrimoni semblen segures, a les quals es podria sumar també la d'Habitatge. En total serien tres àrees que actualment manegen un pressupost de 82'6 milions d'euros, aproximadament un 10% del total, i de les quals depenen diversos patronats i fundacions. La Regidoria de Serveis Socials i Participació Ciutadana tendria un pressupost de 21'5 milions i en dependrien dos patronats amb poc pes. La Regidoria de Cultura i Patrimoni estaria dotada amb 9'2 milions i controlaria la Fundació Pilar i Joan Miró. Finalment, la d'Habitatge, si acaba en mans del Bloc, tendria una dotació de 23'4 milions i el Patronat Municipal d'Habitatge, amb cinc milions més.

Per gestionar aquestes tres àrees, els dos regidors del Bloc podrien disposar d'un regidor no electe i, a més, obtendrien una tinença de batlia. En principi, Eberhard Grosske seria el tinent de batle i gestionaria o bé Habitatge o bé Serveis Socials i Participació Ciutadana; mentre que Nanda Ramon duria Cultura i Patrimoni. El regidor no electe seria José Manuel Gómez. El Bloc controlaria àrees més vistoses que UM -Medi Ambient, Esports i Joventut i Promoció Econòmica- però amb molta menys dotació, ja que els de Munar gestionaran un 31% del pressupost, el triple que la coalició d'esquerres. UM faria regidor no electe el número tres, Mateu Cañelles. Si les negociacions arriben a bon port, els socialistes es quedarien amb la resta de Cort, començant per la batlia, que serà per a Aina Calvo. Les regidories d'Urbanisme, Hisenda, Sanitat i Consum, Trànsit i Transports, Turisme, Funció Pública, Seguretat Ciutadana, Infraestructures i Educació completarien l'organigrama del PSIB.

En total, gestionaran un pressupost de 480 milions d'euros, gairebé un 60% de tota la dotació municipal, i sota les seves ordres hi haurà empreses públiques tan potents com l'Empresa Municipal d'Obres Públiques (EMOP), amb 104 milions d'euros de pressupost; l'Empresa Municipal de Transports (EMT), amb 47'8 milions; o la Societat Municipal d'Aparcaments (SMAP), dotada amb 30'2 milions d'euros. Per conduir aquestes àrees disposarien d'un regidor no electe, que s'haurà de sumar als 11 regidors electes que ja tenen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.