El bufet Feliu, intervingut arran de l'Operació Llampec, aprofitava la manca de recursos de l'Agència Tributària que permet que grans empreses i societats especialitzades en l'estafa es dediquin a treure doblers del frau amb factures falses i declaracions enganyoses, segons sospiten fonts properes a la investigació. Segons aquestes fonts, hi ha moltes societats especialitzades en el frau que utilitzen testaferros i factures falses per delinquir. Tanmateix, «de tant en tant algú es passa de la ratlla i acaba per ser descobert», com seria el cas del bufet Feliu. El despatx de missers va anar teixint una presumpta xarxa d'empreses i societats dedicada al blanqueig de doblers.
Segons les fonts consultades, defraudar a Hisenda «és fàcil i és rendible». Les estadístiques mostren que una empresa pot ser investigada, com a molt, un cop cada 20 anys i, a més, sovint només es practiquen 'inspeccions ràpides' que, a molt estirar, abasten la meitat de les operacions fraudulentes. A més, segons expliquen les fonts especialitzades, les sancions que s'imposen són, com a màxim, del 50 % de la quantitat no declarada. A les Illes hi ha 32 inspectors d'Hisenda d'un total del voltant dels 1.500 que treballen a tot l'Estat. L'arxipèlag balear concentra una gran activitat econòmica que, a més, està dominada per negocis on fàcilment s'inverteixen els doblers del mercat negre, com l'activitat immobiliària o el turisme, tal com explicà el mateix delegat de l'Agència Tributària, Raúl Burillo.
Ara mateix hi ha destinada una unitat de treball per tal d'analitzar la documentació de l'Operació Llampec: un inspector i dues subinspectores que tenen el suport d'especialistes enviats des de Madrid. A més, també compten amb el suport informàtics per al control bancari.