cielo claro
  • Màx: 21.13°
  • Mín: 13.08°
22°

Més de 400 persones ja han sol·licitat informació per fer un testament vital

Des que l'oficina de voluntats anticipades obrí, fa dos mesos, s'han presentat 33 documents

L'Oficina de Voluntats Anticipades ja ha rebut més de 400 consultes telefóniques, devers 55 cada setmana, de ciutadans de les Balears que volen informar-se sobre la manera de fer un document de voluntats anticipades, més conegut com a testament vital.

Segons informen des de la Direcció General d'Acreditació i Avaluació de la Conselelria de Salut, aquesta oficina ha atès 70 consultes presencials individualitzades i s'hi han registrat 33 documents de Mallorca. També s'hi afeigiran aquesta setmana els primers del centre de Menorca, i s'aprofundirà en la seva difusió a l'àrea sanitària d'Eivissa i Formentera.

Amb aquest document, els ciutadans ja poden exercir el dret de decidir i deixar constància escrita de la seva voluntat en relació amb els tractaments mèdics, o d'altres tipus, que volen rebre quan es trobin en una situació en la qual els sigui impossible manifestar-la.

Per aclarir-ne tots els dubtes i per oferir assessorament a la població sobre el testament vital, la Conselleria de Salut ha posat en marxa l'Oficina d'Informació de Voluntats Anticipades.

Allà, dos administratius i un lletrat orienten el ciutadà per redactar aquest document, li faciliten la informació que necessitin i posen a la seva disposició una proposta de model de declaració.

Segons les explicacions de la Direcció General d'Acreditació i Avaluació, dirigida pel doctor Jaume Orfila, aquest document permet decidir a qualsevol persona major d'edat sobre el seu cos, tot i que ella ja no pugui manifestar-ho, i fins i tot per després de la seva mort.

En un primer moment, les històries clíniques dels pacients amb testament vital se senyalitzaran amb una icona, perquè els metges en veure-la es posin en contacte amb un telèfon operatiu les 24 hores del dia, per conèixer el contingut d'aquest document. Més endavant, els professionals mèdics podran consultar aquests documents on line al Registre Autonòmic de Voluntats Anticipades.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.