cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.41°

Els pares del Joan Capó reivindiquen un nou centre per evitar la massificació actual

El col·legi públic de Felanitx ha experimentat un gran augment d'alumnes els darrers anys

98606
L'edifici fou construït fa uns deu anys i ja ha quedat petit. | G.V.

Els pares i mares dels alumnes del col·legi públic Joan Capó de Felanitx reclamen i reivindiquen la construcció d'un nou centre docent a la localitat. Per aquest motiu han aprofitat la passada campanya electoral per explicar als candidats dels diferents partits polítics la seva reivindicació, amb la finalitat que durant aquesta legislatura pugui ser una realitat. Els membres de l'AMIPA (Associació de Mares i Pares d'Alumnes) han mantingut diferents reunions amb els aspirants a la batlia per plantejar-los la seva reivindicació, i els han mostrat la situació de massificació que pateixen les aules de l'única escola pública de la ciutat. Els pares i mares del col·legi Joan Capó demanaren la construcció d'un nou centre docent d'educació primària al poble, ja que sobretot aquests darrers anys han patit un considerable augment de l'alumnat. El col·legi Joan Capó és l'únic centre de primària públic de la localitat; n'hi ha un altre de concertat, però el Joan Capó, com molts altres centres de les Illes, en els darrers anys ha sofert una gran massificació d'alumnat.

Cal pensar que l'escola té actualment uns 700 alumnes d'entre 3 i 11 i 12 anys, fins a sisè de primària. Després ja acudeixen a classe a l'institut d'educació secundària de Felanitx. Els pares consideren que el centre està massificat. Actualment, un 25 per cent de l'alumnat que hi ha dins cada aula és de nacionalitat estrangera. Aquest fet és un dels causants que ha provocat la massificació del centre. El col·legi Joan Capó, conegut popularment com «sa Graduada», es troba just devora el parc municipal de sa Torre, espai que serví durant alguns anys de pati per a l'esplai dels nins i nines. Ara aquests darrers anys la Sala ha instal·lat un tendal en el pati de l'escola per evitar l'exposició directa dels joves al sol.

Fa més o manco una dècada que l'antic edifici va ser esbucat i s'hi va construir l'actual. En aquell moment, els pares i mares ja sol·licitaven que no es construís un «edifici tan gros i que es fessin dues escoles més petites». En l'actualitat, uns deu anys després, la massificació del centre ha fet que s'hagin de dividir aules i prendre altres mesures per poder acollir tot l'alumnat. Ara, pares i mares esperen que els polítics hagin recollit la petició i que aquesta legislatura el poble ja pugui disposar d'un nou centre docent.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.