nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

PSIB i UM comencen a perfilar un possible programa per governar

Pacten noves lleis que afectaran l'urbanisme, però Palma continua sense acord

83172
Maria Antònia Munar (esquerra) i Francesc Antich (dreta), en les negociacions d'ara fa quatre anys.

J.T./LL.P./E.D.Palma.
PSIB i UM comencen a perfilar el programa de govern per als quatre propers anys. Un programa que, si finalment s'acaba materialitzant el pacte, inclourà importants novetats en àrees que han estat polèmiques aquesta legislatura, com la gestió del territori o la disciplina urbanística. Tot i l'avenç en les negociacions, l'acord global continua encara pendent de Palma.

Precisament ahir, les cúpules dels dos partits -liderades per Francesc Antich i Maria Antònia Munar- mantingueren una reunió en la qual s'hauria començat a negociar l'acord programàtic. Entre els elements que es posen sobre la taula hi ha l'aprovació d'una nova llei del sòl; la creació de la figura del defensor del territori, per garantir una major disciplina urbanística; o la redacció d'una llei de barris, una aposta dels socialistes per prioritzar la rehabilitació i la millora de zones degradades. UM, en canvi, no estaria disposada a modificar el Pla Territorial, un dels seus emblemes de la passada legislatura, i hauria fixat altres limitacions tant pel que fa a programa com a futurs nomenaments.

Al marge d'aquests eixos, també s'ha previst una reconsideració del model implantat a la televisió autonòmica IB3. UM ja va deixar clar que volia que la llengua catalana fos la vehicular a tots els mitjans de comunicació públics i el PSOE ha reiterat la intenció d'aplicar a IB3 un model semblant al que regeix a TVE, on es garanteix major independència de la direcció, elegida pel Parlament.

Al marge del programa, cada pic es concreten més les àrees de control i les persones que tendran papers rellevants. La socialista Francina Armengol seria la presidenta d'un Consell en el qual tendrien presència Toni Pascual i Dolça Mulet, d'UM. A Palma, en canvi, la negociació es manté encallada a l'espera d'una solució que satisfaci les aspiracions de batlia d'Aina Calvo (PSIB) i Miquel Nadal (UM).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.