algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.65°

Uns 6.500 immigrants treballen de cuidadors de gent gran a Balears

El perfil correspon a una dona, llatinoamericana i amb sou baix

Uns 6.500 immigrants treballen legalment en la cura de persones grans a les Balears, segons dades del Ministeri de Treball aportades pel professor de la Universitat de les Illes Balears (UIB) Luis Ballester, en el 49è Congrés de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia que es fa aquests dies a Palma.

Aquesta dada concorda amb una de les conclusions més rellevants de l'estudi elaborat per Ballester relativa al fet que el 90% de les persones que cuiden gent gran a Espanya i que perceben una remuneració per aquesta raó són immigrants.

Aquesta constatació és un clar reflex dels canvis que està experimentant el sistema d'atenció informal als més grans dependents a l'Estat i que obeeixen a alteracions al mercat de treball, que té «més capacitat d'integració de persones que tradicionalment atenien els més grans en l'àmbit familiar i han estat substituïdes per altres de molt baix cost, aprofitant la baixa regularització del col·lectiu de dones immigrants».

Així ho indicà Ballester, qui concretà que a Mallorca es concentra el 3% de la població nacional, s'estima que a Espanya pot haver-hi 200.000 persones immigrants que són cuidadores de gent gran.

Aquesta situació ha estat acceptada de manera molt positiva per part dels familiars dels més grans, els que tradicionalment es feien càrrec d'aquests. Aquestes atencions recauen sobretot en dones llatinoamericanes, afirmà l'expert.

Per altra part, el doctor José Galindo presentà els resultats de l'Observatoria de Geriatria que han realitzat membres de la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia, del qual es desprenen les mancances que a l'actualitat presenta aquesta especialitat en gran part dels hospitals públics de l'Estat.

Per Galindo, no es pot explicar per què no es posen en marxa unitats geriàtriques especilitzades en tots els hospitals, i menys quan de tots és sabut que l'esperança de vida de cada vegada s'allarga més.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.