algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El PSOE i ALM-UM ofereixen inversions al Port perquè AIPC doni suport al pacte

Primera reunió dels partits de centre esquerra per impulsar un acord de forces progressistes

85946
Representants dels partits abans de començar la reunió d'ahir. | J.M.S.
El pacte de centreesquerra de Manacor que uniria en un mateix equip de govern ALM-UM (3 regidors), PSOE (3), coalició d'esquerres (PSM, Esquerra Els Verds, 3) i AIPC (2), pren força malgrat que encara només s'ha celebrat una reunió oficial, la d'ahir horabaixa, entre integrants de totes les formacions. Aquest pacte tindria 11 regidors i deixaria el PP, amb 10, totsol a l'oposició.

Malgrat que en acabar l'encontre els portaveus dels partits polítics consultats es limitaren a dir que «ha anat bé», «s'han posat coses damunt la taula» i que «hem quedat per properes reunions», aquest diari ha pogut saber que els socialistes i ALM-UM ja haurien ofert inversions importants i altres contraprestacions per Porto Cristo, per tal de convèncer els dos regidors dels independents que aquest mandat han format equip de govern amb el PP.

Cal recordar que socialistes i nacionalistes estan en disposició de fer un pacte de progrés al Govern balear i al Consell de Mallorca, administracions que, juntament amb el Govern central en mans del PSOE, poden finançar projectes per Manacor i lògicament a Porto Cristo.

De fet, des d'AIPC es va deixar clar des del dia que es conegueren els resultats electorals, que estarien a l'espera de les decisions de Ciutat per tal de poder aconseguir inversions i iniciatives al Port i, per això, estarien disposats a impulsar un pacte a Manacor similar al de Palma.

La reunió d'ahir durà poc més d'una hora i es posaren damunt la taula algunes qüestions menors, ja que no es va parlar ni de batlies. En aquest sentit, Catalina Julve no és gaire partidària d'amollar-la ni un any emperò tot depèn de propers acords i que es perfili el pacte. De fet, tant el PSOE amb Júlia Roman com la coalició d'esquerres amb Sebastià Gayà, estan en disposició de reclamar-la compartida, ja que els tres partits tenen el mateix nombre de regidors malgrat que ALM-UM fou el segon partit més votat per darrere del PP. La Batlia no serà un inconvenient per convèncer AIPC, ja que és l'únic partit que no vol la batlia de Manacor perquè té la presidència de la junta de districte del Port. Aquest és un dels altres punt on els independents no cediran.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.