nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
21°

Els comptes de Jaume Massot a les illes Caiman estaven a nom de sa mare

Han seguit la pista dels moviments de dos bancs espanyols amb seu a Catalunya

J.J./P.C Palma.
La mare de Jaume Massot, l'exdirector general d'Ordenació del Territori, apareix en els moviments de comptes detectats a les illes Caiman, al Carib. La Policia Judicial de la Guàrdia Civil està analitzant exhaustivament el rastre d'aquests moviments bancaris, per determinar d'on provenien els doblers que passaren per aquest paradís fiscal. Les dificultats per accedir a aquesta informació confidencial són moltes, ja que des de les illes Caiman no s'ha facilitat cap dada als investigadors. Tanmateix, els funcionaris aconseguiren trobar els primers rastres a través de dos bancs de Mallorca, les seus centrals dels quals estan a Catalunya, i que suposadament Jaume Massot utilitzà per accedir a aquests moviments al Carib.

Una de les societats que Massot podria haver utilitzat en aquesta operació de 'neteja' de doblers és Mar de San Telm SL. De fet, els investigadors arribaren a aquests comptes obscurs a través d'aquesta empresa, el nom de la qual guarda certes similituds amb San Telmo Marinas y Puertos Deportivos INc, domiciliada a les illes Caiman i que ja apareix dins la llista del més d'un centenar de societats i persones físiques que Hisenda va rastrejar. A Mar de San Telm hi figura com administrador únic J.H.M. Creada el 1974, tenia el seu domicili social al carrer General Sanjurjo d'Andratx.

Aquesta és la segona ocasió en què la mare de Massot apareix relacionada amb societats investigades en el 'cas Andratx', ja que el seu nom també figurava a Territorio Asesores, l'empresa creada per l'exdirector general d'Ordenació del Territori que facturà 42.000 euros a S'Almudaina Dos per elaborar un informe. En aquest informe, Territorio Asesores assentava les bases perquè el propietari de S'Almudaina, el català Mariano Vives, reclamés al Govern una indemnització de 34 milions d'euros per un canvi d'usos en uns terrenys situats a Port d'Andratx. Vives també comptà amb l'assessoria legal del president del Consell Consultiu, Miquel Coll Carreras. Tant Massot com Vives i Coll estan imputats en el 'cas Andratx'.

La nova via oberta per la Benemèrita de rastreig de comptes a l'estranger s'ha aplicat també a Jaume Gibert, l'exzelador d'Andratx, i a Eugenio Hidalgo, exbatle d'aquesta localitat. De moment, no s'han trobat indicis sospitosos en els principals paradisos fiscals, però la investigació es preveu encara llarga i complicada. Jaume Massot és l'únic dels tres principals imputats que no ha passat per la presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.