algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

Matas demana cohesió a la cúpula del PP davant el pessimisme per pactar amb UM

El líder popular transmet en una llarga reunió que manté l'esperança de convèncer Munar

95288
D'esquerra a dreta, Flaquer, Cirer, Rodríguez, Matas, Estaràs, Rotger, Font, Ramis i Cabrer, durant la reunió. | T. AYUGA.

El líder del PP balear i candidat a la reelecció en la presidència del Govern, Jaume Matas, reuní ahir la cúpula del seu partit per preparar la junta executiva regional que duran a terme avui horabaixa i on haurà d'explicar quines són les seves intencions per tal d'aconseguir un pacte de governabilitat amb Unió Mallorquina. Matas mantingué una llarga reunió a la seu del PP amb els seus principals 'barons': Rosa Estaràs, José María Rodríguez, Pere Rotger, Catalina Cirer, Jaume Font, Joan Flaquer, Miquel Ramis i Mabel Cabrer. El líder dels populars transmeté als seus la necessitat de mantenir la cohesió interna dins el partit per tal d'afrontar les negociacions amb UM. Mentre el pessimisme creix entre les files del PP amb vista a poder establir un pacte, Matas confia convèncer personalment Maria Antònia Munar per tal de reeditar el seu acord de fa quatre anys.

L'oferta a la presidenta d'UM, que ja ha rebut una primera proposta per part del PSOE, passaria per oferir-li el govern en solitari del Consell i que s'integràs en els de l'Executiu autonòmic i de l'Ajuntament de Palma. La batlia de Cort no seria negociable, com s'avançà ahir. Malgrat això, Matas també és conscient que tan difícil serà convèncer la presidenta d'UM com fer el mateix amb diferents sectors del partit sobre la necessitat de fer importants concessions als de Munar. D'aquí la crida a la unitat que va fer ahir a la cúpula del partit, conscient també que ha de mantenir la seva figura de lideratge per parlar amb Munar.

De moment continua amb el suport públic del seu partit, i el seu portaveu, Miquel Ramis, que participà en la reunió, aprofità una roda de premsa convocada per l'abandó de l'alto el foc d'ETA per assegurar que «Matas no necessitarà aconseguir suports dins del partit perquè tots estam amb ell». Ramis també afirmà que la candidata del PP al Consell, Rosa Estaràs, tindrà un paper «molt important» en les negociacions amb la formació de Maria Antònia Munar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.