algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
14°

Els treballadors de les escoletes reivindiquen millores salarials

Part del personal del patronat municipal depèn d'una contracta


Al voltant del 90 per cent de les treballadores dels centres dependents del Patronat Municipal d'Escoletes Infantils de Palma, és a dir, els centres de Maria Mut, Son Fuster Nou i Santa Creu, lliuraren ahir una llista de signatures per reivindicar millores salarials i laborals i per demanar que la situació en què es troben els treballadors es resolgui «tot d'una». El personal d'aquests centres es troba actualment en una situació de gestió externalitzada, mitjançant una contracta que repercuteix en l'estat laboral i salarial diferenciats que pateixen les 37 treballadores d'aquests centres, amb plantilles i salaris inferiors en 6.000 euros anuals als dels seus companys dels quatre centres gestionats directament pel Patronat.

Durant l'acte de lliurament de les signatures, les 37 treballadores afectades per les circumstàncies esmentades explicaren que els centres als quals pertanyen es troben en una situació externalitzada, la qual els influeix d'una manera «negativa». Per tal motiu, gairebé el 90 per cent de la plantilla ha signat aquesta reivindicació d'equiparació que, per mitjà de les seves representants sindicals, es presentà ahir via registre a la Direcció del Patronat Municipal de les Escoletes Infantils de Palma. Per la seva banda, el representant de la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres de les Balears, Antoni Baos, criticà la situació «diferenciada» d'aquestes treballadores, amb les quals exerceixen la seva professió en quatre centres més gestionats directament pel Patronat. En aquest sentit, lamentà la diferència de més de 500 euros mensuals entre el que cobren les unes i les altres.

Segons assenyalà el representant de la Federació d'Ensenyament de Comissions Obreres de les Illes, anualment la diferència és de gairebé 6.800 euros, per la qual cosa ahir demanaren l'equiparació dels salaris, xifrats en devers 1.300 euros bruts per a les treballadores dels altres quatre centres i al voltant de 800 per a les afectades. «Les condicions econòmiques d'aquestes es troben molt per sota de les seves companyes», es lamentà ahir el representant. D'altra banda, Baos recalcà així la necessitat que aquesta situació es resolgui «tan aviat com sigui possible» mitjançant la millora de la dotació de la contracta, per evitar així «aquest estat de discriminació». Per tot plegat, expressà la confiança que el Patronat assumeixi directament la gestió de tots els seus centres. El sindicat entén, en definitiva, que aquesta situació s'ha de resoldre de manera immediata mitjançant la millora de la dotació de la contracta, per evitar la discriminació, mentre s'espera que el Patronat assumeixi directament la gestió de totes les seves escoletes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.