chubasco de ligera intensidad
  • Màx: 23°
  • Mín: 18°
19°

El pàrquing del parc de la Riera obre les portes després de 3 anys d'obres

El cost final de la infraestructura supera els 3 milions d'euros i té una capacitat per a 355 vehicles

Ha superat, fins i tot, la barrera infranquejable de les eleccions. L'aparcament del parc de la Riera obrirà les seves portes al públic aquesta setmana, entre demà i passat, després de tres anys d'obres. Aquesta nova infraestructura urbana ha tingut un cost de 3,3 milions d'euros i pot donar cabuda fins a 355 vehicles, distribuïts en dues plantes. La construcció d'aquest aparcament s'inicià l'abril de 2004 i s'emmarcaven dins el conjunt d'obres del parc de la Riera, primera fase visible de la futura falca verda. Una UTE integrada per Nexo i Electrotecnia Roig y Dalmau ha estat l'encarregada d'executar aquesta iniciativa, començada per la Regidoria d'Urbanisme.

No obstant això, l'Ajuntament de Palma acordà traspassar la responsabilitat d'execució i finançament a la Societat Municipal d'Aparcaments (Smap), a causa de la revisió del conveni subscrit en el 2003 entre el Ministeri de Medi Ambient (aleshores dirigit per Jaume Matas) i el Consistori presidit per Joan Fageda. Amb el retorn dels socialistes a les institucions estatals, l'Executiu ZP decidí invertir els 15 milions d'euros promesos en projectes ambientals a la falca verda en lloc de fer-hi un aparcament. Un altre motiu pel qual les obres patiren un nou retard fou l'acció escomesa pel Consell de Mallorca en el camí de Jesús. La institució insular decidí aprofitar l'obra de la falca verda per desdoblar el camí de Jesús, just on s'ubica l'aparcament i on té les seves dues rampes d'accés (rotonda del cementeri) i de sortida (just davant el Psiquiàtric).

Quant al pressupost de l'aparcament, un total de 2,3 milions provenen directament de les arques municipals i la resta, de l'Smap. El seu cost supera mig milió d'euros la quantitat prevista. Però no és l'única cosa que excedeix les previsions. Inicialment, els responsables municipals esperaven poder obrir-lo el mes de gener, coincidint amb la inauguració del parc de la Riera. Però la posada en marxa de la infraestructura es va anar ajornant mesos i mesos fins a superar la barrera electoral. L'Smap preveu destinar aviat 60 places del nou aparcament al servei de la grua municipal de Palma, actualment ubicat en el pàrquing del carrer de Manacor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.