nubes dispersas
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
22°

El ca de bestiar reivindica les races autòctones en la Fira de Primavera

La ciutat mostrà la riquesa comercial i artesanal a milers de visitants

El ca de bestiar va ser ahir a Manacor el bastió de les races autòctones de l'Illa i, per extensió, de tot allò ancestral que és en perill de desaparèixer. Com cada any, a la Fira de Manacor hi havia cavalls, cabres, ovelles, aviram, vaques... Però el vertader protagonista, per novedós i participatiu, fou el ca de bestiar, ja que se celebrà la XIV edició del concurs monogràfic d'aquesta raça en què participaren 40 exemplars procedents de totes les comarques de Mallorca. El guanyador en la categoria absoluta fou Y-FOMA, de Can Nyegos. El jutge, Carlos Salas, en valorà mides, proporcions, fesomia i caràcter, que segons el secretari del Club de Ca de Bestiar, Rafel Font, ha de ser «exageradament noble, fidel i valent».

Amb tot, la XVI Fira Agrícola, Ramadera, Comercial, Industrial i Artesana de la capital del Llevant no va decebre ningú, perquè la varietat de l'oferta hi justificava la visita. Un altre punt molt concorregut fou la demostració de cotxes 4x4 en un solar rústic on s'havia muntat un circuit amb proves de vertigen. Els pilots, la majoria aficionats, varen deixar bocabadat el públic en més d'una ocasió i també varen aconseguir mamballetes d'aprovació.

Però, a banda de demostracions, exhibicions i espectacles, el que quedà palès és que Manacor és ara per ara la capital comercial de la comarca. El pavelló de La Salle va acollir la mostra monogràfica del moble i la decoració inaugurada el dia abans. Fins a 20 expositors demostraren per què Manacor s'ha guanyat ser «La ciutat del moble».

Tampoc no hi mancaren les empreses concessionàries de cotxes, que sortiren de la fredor del polígon industrial i prengueren l'avinguda de Baix des Cós i del parc, d'un ambient més càlid, lúdic i festiu. Hi havia també maquinària i eines del camp, aliments ecològics de producció balear, a més de les paradetes més típiques i habituals de les fires.

Cal destacar també l'èxit rotund de la V Jornada de Cuina de Manacor, que se celebrà dissabte vespre a la plaça del Mercat amb milers de comensals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.