cielo claro
  • Màx: 22.63°
  • Mín: 13.08°
22°

Desarticulada a Palma una banda internacional que distribuïa cocaïna

Han estat detinguts tres nigerians i set espanyols, i foren confiscats més de sis quilos de droga

70100
Els efectes intervinguts, entre els quals hi ha més de sis quilos de cocaïna al doble fons d'una maleta.

F.B.Palma.
L'operació Rínxols, duta a terme per diverses unitats especialitzades del Cos Nacional de Policia, aconseguí la completa desarticulació d'un grup organitzat dedicat al tràfic internacional de cocaïna que operava a Mallorca des de fa diversos anys. L'operatiu policíac, amb el qual culminen quatre mesos d'indagacions sobre la mecànica completa d'actuació del grup criminal, ha conclòs amb la detenció de deu persones -set espanyols i tres nigerians-, la intervenció de més de set quilos de cocaïna, balances de precisió, tisores i estris de tall i barreja de l'estupefaent, a més de 135.000 euros provinents de la venda a la menuda de la droga. En els darrers mesos, el grup d'importació i distribució de la cocaïna traslladava la droga des de Mali fins a Mallorca, via Alger i Barcelona, mitjançant individus residents en altres països europeus que feien circumstancialment la funció de «correus». El risc assumit per aquestes «mules» de transport de la substància és tan gran pel que fa a detenció i empresonament, que els seus honoraris es calcularen ahir en 3.000 euros per quilo.

El dissabte 19 de maig foren detinguts a l'aeroport de Son Sant Joan el presumpte capitost de l'organització, O.E., de 35 anys, i el correu C.U., de 33, ambdós de nacionalitat nigeriana, que viatjaren a Palma al mateix avió procedent de Barcelona i se separaren després de desembarcar. L'operació policíaca estigué a punt de fallar, ja que la maleta en la qual els traficants portaven la cocaïna a l'illa fou embarcada en la cinta transportadora en un avió de la ruta Barcelona-Tel Aviv, tenint en compte la pressa de la seva arribada a l'aeroport barceloní. Finalment fou tornada des d'Israel a instàncies de la companyia aèria consignatària i oberta a Palma en presència dels dos detinguts i els seus advocats. Aleshores es consignà l'existència en un doble fons de més de sis quilos de l'esmentada droga. La segona fase de l'operació Rínxols es desenvolupà a Palma el dimecres 30 de maig amb l'entrada i l'escorcoll en cinc domicilis i establiments comercials de persones que es dedicaven a la distribució de la substància estupefaent que els era subministrada pels primers detinguts.

En aquella fase de l'operació foren detinguts F.N., nigerià de 34 anys, que s'acusa de la distribució de la droga i la custòdia dels beneficis en un pis llogat amb aquesta finalitat que no era la seva residència, i la seva companya sentimental, l'espanyola Concepción C.N., de 25 anys. També foren detinguts Luisa F.P., de 59 anys, amb antecedents per tràfic d'estupefaents, regent d'una perruqueria on es comerciava la «mandanga» sovint; i el seu company sentimental, Jesús Luis R.S., de 40 anys, amb antecedents per atracaments i escapat de la presó de Palma, que va tractar de fugir i fou agafat pels efectius de la Policia, que li confiscaren un complet «equip» de droga amb més de 200 grams de cocaïna. La completa explotació de l'operació Rínxols ha estat portada a terme per integrants del Grup d'Estupefaents, de la Unitat de Drogues i Crim Organitzat i de la Brigada Provincial de Policia Judicial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.