algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
18°

La Real presenta noves denúncies per la destrossa de Son Espases

L'escrit és un annex del que registraren als jutjats el mes de febrer

JOAN C. PALOS.Palma.
Aina Calafat, en representació de la Plataforma Salvem La Real, alhora que com a copropietària de la Comunitat de Regants de la Síquia d'en Baster, registrà el passat 4 d'abril tres denúncies contra les obres que actualment s'executen a Son Espases Vell per destrosses a l'esmentada canalització i per arrabassar l'ametllerar que envoltava la possessió.

L'escrit que Calafat ingressà en el jutjat de guàrdia de Palma és un annex del que, juntament amb el pare Joan Francesc March dels Missioners del Sagrat Cor, presentaren dia 16 de febrer. Aleshores es tractava d'una denúncia contra el Govern, el Consell de Mallorca i l'Ajuntament de Palma per haver fet malbé nombrosos elements catalogats, com les síquies de la Vila i d'En Baster, a més d'altres béns patrimonials de l'entorn de Son Espases Vell i de Son Serra Parera.

Els moviments de terres previs a l'inici de la construcció del nou hospital de referència, així com el moviment de maquinària pesant al voltant de la síquia d'en Baster són la causa de l'actitud indignada del moviment veïnal que dóna suport a la Plataforma Salvem La Real.

En el seu escrit Aina Calafat relata com el 25 de març es produïren importants desperfectes a la síquia de la Font d'en Baster, catalogada com a BIC, a causa del moviment incontrolat de les màquines excavadores. Aquest fet, segons recull la denúncia, deixà sense les catorze hores setmanals d'aigua que li corresponen la possessió de Son Cabrer, a la Real. A més també es posa de manifest que les obres no compten amb un arqueòleg que vigili l'actuació de les màquines pesants.

Una altra part de les denúncies que la portaveu de la Plataforma i copropietària de la comunitat de regants de la síquia d'en Baster registrà dia 4 d'abril en els jutjats de Via Alemanya fan referència a les destrosses paisatgísques. En aquest sentit, Calafat aporta documentació gràfica sobre la tala d'arbres a la possessió de Son Espases Vell, la qual no ha tengut en consideració la protecció de 200 metres que imposa la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) al conjunt del monestir de La Real.

A causa que les esmentades actuacions podrien ser constitutives d'un delicte contra el Patrimoni, la Plataforma Salvem la Real també les ha posades en coneixement del subdirector general de Protecció del Patrimoni Històric del Ministeri de Cultura, Luis Buenafuente Batanero, que ja investiga l'anterior denúncia de Calafat i March del febrer.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.