algo de nubes
  • Màx: 19.17°
  • Mín: 9.02°
19°

Bombers i policies foraden a cops de pica les parets del bufet Feliu

La investigació no va tenir més remei que forçar les caixes fortes del despatx

88410
Des del carrer es podia veure com aquest bomber trencava una paret del despatx per accedir a la part posterior de la caixa de cabals. | M.A.C.
La Policia i els bombers es veieren obligats a foradar a cops de maça i amb una radial dues parets del bufet Feliu per obrir dues caixes fortes. A una de les caixes hi trobaren 280 mil euros en efectiu, a més de material i documentació. Malgrat la presència d'un dels principals implicats en la causa oberta per l'«Operació Llampec», Miquel Feliu Bordoy, fou necessari l'ús de la força «perquè no es trobaven les claus», segons alguns testimonis. Al llarg de la jornada d'ahir continuaren els escorcolls iniciats dijous amb un gran operatiu policíac. Cap a les cinc del capvespre -abans d'obrir les caixes fortes-, els agents partiren del bufet amb una furgoneta carregada de material i documentació i amb un cotxe que duia una caixa més.

Miquel Feliu Bordoy va presenciar els registres acompanyat de la Policia. Altres professionals relacionats amb el despatx aparegueren durant el matí, alguns d'ells acompanyats també per agents de l'autoritat, segons testimonis presencials.

En total ja s'han efectuat 14 detencions, vuit dijous i la resta ahir. Però només set han ingressat al calabós, totes arrestades el dijous. L'acusació principal, de moment, és la doble venda de terrenys a Cala Llamp (Andratx). A més de Miquel Feliu, passaran a disposició judicial Patrick Duchmein i la seva filla. Ducheim és propietari del Club Virtual d'Illetes i d'un magatzem a Calvià, que han estat registrats junt amb el seu domicili particular.

Els altres detinguts que ingressaren al calabós, presumptament implicats en el blanqueig de capitals, són el promotor argentí David Sancho i una secretària del bufet, com també l'administradora de la societat Easy Office, que es dedicava a la gestió d'empreses, i el seu company sentimental. Cinc empleats de l'oficina del Banc Sabadell escorcollada dijous, on es trobà un compte del bufet Feliu amb 60 milions d'euros i informació «d'elevat interès», han estat imputats. Fonts de la investigació parlen d'una propera «segona fase». Són possibles «sorpreses socials» que esclatarien relacionades amb «personalitats de Mallorca». En aquest sentit, es parla de més detencions i escorcolls a despatxos i oficines.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.