nubes dispersas
  • Màx: 18.27°
  • Mín: 13.93°
18°

Maria de la Pau Janer es presentà a la cúpula del PP demanant «disculpes»

L'escriptora també expressà a la junta directiva el seu «total compromís» amb els populars

L'escriptora Maria de la Pau Janer, integrant com a independent de la llista autonòmica del PP, es presentà dimecres davant la cúpula del partit demanant «disculpes» per si amb les seves declaracions des que es va fer públic el seu 'fitxatge' havia «ofès» algun dels seus membres o s'havia «malentès» el seu posicionament. Janer també manifestà davant la junta directiva regional del PP, reunida a Palma per aprovar els diferents programes electorals, la seva «profunda mallorquinitat» i la seva «identificació total» amb el projecte dels populars a Balears. L'escriptora tingué aquesta oportunitat una vegada que, segons revelà ahir Miquel Ramis, portaveu del PP, Jaume Matas va fer que tant Janer com els altres dos independents que formen part de les llistes dels populars, Antoni Mesquida (autonòmica) i Ainhoa Iscar (insular per Mallorca), participassin a la junta directiva realitzada dimecres a l'Hotel Meliá Victoria.

Ramis explicà que el president del partit i candidat a la reelecció a la presidència del Govern autonòmic els presentà tots tres davant la cúpula popular i que tingueren «molt bona acollida». Els membres independents prengueren la paraula, intervingueren a la reunió, i es presentaren davant els directius del partit. Segons Ramis, «tant Ainhoa, com Toni i Maria de la Pau Janer reiteraren el seu compromís total amb el projecte del Partit Popular i amb els seus membres», i afegí que «especialment Maria de la Pau Janer expressà «la seva profunda mallorquinitat i el seu suport al projecte del PP». Des que es va fer pública la incorporació de Janer s'ha especulat amb les crítiques internes que s'han produït dins el PP per la qual cosa es considera un acostament al «catalanisme» que ella mateixa assegura representar. Alguns sectors més radicals de la dreta han fet públic el seu desacord i han anunciat que retiren el seu suport als populars amb vista al 27 de maig.

Però pel que Janer hagué de presentar «disculpes» dimecres davant els caps del PP va ser per algunes de les declaracions que ha fet des d'aleshores. Fins i tot abans de ser presentada oficialment, començà assegurant que no comparteix la ideologia dels populars, criticant després durament algunes de les actituds i polítiques que manté el partit a alguns llocs d'Espanya com Catalunya -on ella assegura mantenir el seu suport a Artur Mas (CiU), al País Valencià o Madrid. Sobre els dirigents del PP estatals també va ser molt crítica i digué que no tenia cap intenció de fotografiar-se amb Rajoy, Acebes o Zaplana. De moment, a Génova donen suport a la incorporació decidida per Matas.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.