muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Martina Gelabert es declara en suspensió de pagaments

L'exrecaptadora pactà amb el jutge el pagament dels seus deutes

L'exrecaptadora de Sineu Martina Gelabert va presentar davant el jutge del Jutjat Mercantil de Palma, Víctor Fernández, un concurs voluntari de creditors, la fórmula legal que substitueix l'antiga suspensió de pagaments, amb l'objectiu de satisfer el pagament d'un passiu que ascendeix a una quantitat propera a tres milions d'euros. El jutge que s'encarrega del cas procedí a dictar un acte per declarar el concurs de creditors sol·licitat per l'exrecaptadora com a persona física i per la seva societat Jorjomar SL. Segons confirmaren ahir a aquest diari fonts judicials, d'aquests 3 milions d'euros, 1,7 corresponen a l'embargament sobre el patrimoni de Gelabert decretat per l'Ajuntament de Sineu, i la resta a una hipoteca subscrita amb la Caixa. L'exrecaptadora de Sineu no reconeix, tanmateix, la quantitat que li reclama l'Ajuntament de la localitat.

Martina Gelabert es va acollir a la possibilitat que atorga la nova Llei concursal, que admet concursos voluntaris presentats per particulars. És a dir, que els actius per afrontar els deutes i l'import del passiu són valorats pel jutge amb els mateixos criteris que empra per analitzar els comptes d'una societat. Aquest diari publicà dissabte que Martina Gelabert, imputada per un delicte d'apropiació indeguda durant la seva gestió com a recaptadora de Sineu, havia presentat un concurs voluntari de creditors per a la seva empresa Jorjomar SL, amb seu a Sineu i dedicada a la promoció immobiliària. Les societats que figuren a nom seu són Sa Fabrica Sineu -que no té res a veure amb el restaurant Sa Fabrica Grill Sineu-, Celler Sa Font Sineu i Sineu Cayo Coco.

Martina Gelabert va estar dos mesos a la presó després de descobrir-se un presumpte desfalc milionari comès a les arques municipals. L'exfuncionària municipal, no obstant això, ha negat en tot moment que s'hagi lucrat en l'exercici del seu càrrec i defensa que tot el seu patrimoni, que ara es troba embargat judicialment, prové d'una herència familiar. El titular del Jutjat Mercantil de Palma, precisament, ha decidit que un dels administradors judicials del concurs de creditors presentat per Martina Gelabert sigui designat pel mateix Consistori de Sineu. Durant els pròxims dies, la jutgessa d'Inca Pilar Anguita procedirà a finalitzar la instrucció del cas per traslladar-lo a continuació a la Secció Segona de Palma, que serà l'encarregada de dur a terme el judici pel presumpte delicte de malversació de cabals públics. L'exrecaptadora de Sineu, Martina Gelabert, és acusada d'haver-se apropiat, almenys, gairebé un milió d'euros de les arques municipals realitzant diferents operacions amb la seva signatura a l'entitat financera Es Crèdit.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.