algo de nubes
  • Màx: 11.92°
  • Mín: 7.77°
11°

Deu llistes per Mallorca opten a tenir representació en el Parlament

El termini de presentació davant la Junta Electoral acabà ahir a mitjanit

Un total de deu formacions polítiques han presentat candidatures a les eleccions del 27 de maig per optar als 33 escons que corresponen a la circumscripció per Mallorca en el Parlament. Per primera vegada, amb l'entrada recent en vigor de la reforma de l'Estatut d'Autonomia, aquestes llistes es presenten també de manera separada per ser elegides al Consell. El termini de presentació de les candidatures acabà ahir a mitjanit davant la Junta Electoral de Zona de Palma. Demà, aquest òrgan comunicarà als representants de cada formació les possibles irregularitats detectades. Les candidatures disposarien d'un termini de 48 hores per corregir-les, després del qual la Junta Electoral de Zona proclamarà de manera oficial les candidatures, que es publicaran al Butlletí Oficial (BOIB).

Les llistes que es presenten per optar als 33 escons de Mallorca són el Partit Popular, el PSIB-PSOE, Unió Mallorquina, la coalició Bloc per Mallorca -que integra el PSM, Esquerra Unida-Els Verds i Esquerra Republicana-, Clau de Mallorca, l'Agrupació Social Independent (ASI), la coalició dels Treballadors per la Democràcia, el Partit Balear, el Partit Illenc de ses Illes Balears i Ciutadans en Blanc. D'aquestes candidatures presentades, només quatre varen obtenir representació parlamentària en les passades eleccions: el Partit Popular, el PSIB-PSOE, Unió Mallorquina i el Bloc per Mallorca, encara que en aquesta darrera formació ho feren per separat el PSM i Esquerra Unida-Els Verds. L'any 2003 es presentaren el mateix nombre de candidatures. Tot i no obtenir representació fa quatre anys, repeteixen candidatura Clau per Mallorca -ja sense el seu líder Biel Martí, integrat en el PP-, l'Agrupació Social Independent de Joaquín Rabasco i la coalició Treballadors per la Democràcia. S'hi estrenen el Partit Balear, el Partit Illenc de ses Illes Balears i Ciutadans en Blanc.

Ahir també acabà el termini per presentar a la Junta Electoral de Zona les candidatures municipals a l'Ajuntament de Palma, que seran deu en total. S'hi repeteixen les mateixes que per a les eleccions autonòmiques i insulars, llevat de Clau per Mallorca i Ciutadans en Blanc, però se n'hi presenten dues més: les de les formacions Unnió des Pobble Baléa i Per un Món més Just.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.