algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.54°
17°

Els pares ja poden triar plaça per escolaritzar els fills el proper curs

Els centres publicaran les llistes finals d'admesos després d'eleccions

A partir d'avui els pares podran sol·licitar plaça als més de 200 centres educatius públics d'infantil i primària de Balears per als seus fills amb vista al pròxim curs 2007-08. Cada família haurà d'escollir tres escoles segons la seva zona de residència o lloc de feina (aquesta mesura afecta especialment Palma), cenyint-se als criteris que dictamina el decret d'admissió d'alumnes. El període per presentar les instàncies s'allargarà fins al proper 4 de maig, en aquesta etapa educativa, mentre que a ESO i a batxillerat el termini s'obrirà del 10 al 16 del mateix mes.

Així mateix, la llista d'alumnes admesos de manera provisional als centres escolars es donarà a conèixer el 29 de maig, després de les eleccions municipals i autonòmiques, i sortiran publicades a la mateixa escola on els pares hagin presentat la sol·licitud. El període de reclamacions serà del 30 de maig a l'1 de juny i les llistes definitives es faran públiques a partir del 13 de juny. Després, les formalitzacions de la matrícula que afectin el nivell de primària i el d'infantil seran el 14 i 15 de juny, i les d'ESO i batxillerat els dies 4, 5 i 6 de juliol.

La lliure elecció de centre ha estat un dels pilars bandera del model educatiu que ha anat promulgant el Govern durant aquesta legislatura. És imposssible garantir al 100% aquesta promesa, amb motiu de l'augment imparable del nombre d'escolars a què es veu sotmesa la Comunitat cada any, i arran de la manca d'una planificació «exhaustiva» capaç d'ordenar i preveure els principals dèficits i demandes del sistema educatiu de les Illes. Precisament, la comunitat educativa ha criticat que el PP ja se n'hagi guardat prou, d'evitar les represàlies dels pares a les urnes si veuen com, després de sortir les llistes definitives, el seu fill no ha pogut accedir al centre sol·licitat en primera instància. Enguany, el sistema escolar de les Illes preveu una demanda inicial de 154.000 sol·licituds, que augmentarà quan s'hi hagin comptat els alumnes matriculats en règim especial i els d'incorporació tardana. Les escoles tenen l'obligació de reservar places vacants per als alumnes amb necessitats educatives especials, però als centres concentrats aquesta mesura només afectarà les preinscripcions. Així, seran els centres públics els que, com sempre, en pagaran les conseqüències.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.