nubes dispersas
  • Màx: 18.5°
  • Mín: 8.69°
19°

Munar du Mateu Crespí a la llista al Parlament

L'excandidat del PSM i exbatle de Santa Eugènia és el número 6 d'UM en una candidatura novedosa «perquè un partit mallorquí presideixi el Govern»

90286
La llista d'Unió Mallorquina al Parlament es va fer la fotografia oficial davant el seu objectiu: el Consolat de Mar. | TERESA AYUGA.

Unió Mallorquina (UM) presentà ahir oficialment la seva llista electoral al Parlament, molt renovada i que inclou novetats importants, amb la intenció d'aglutinar tant el vot de centre com el nacionalista. La presidenta i número u de la candidatura, Maria Antònia Munar, explicà que el seu objectiu és que «un partit mallorquí faci valer el 80 per cent de la població total de Balears» per tal d'aconseguir la presidència del Govern.

A Munar la segueixen en la llista dos dels seus actuals consellers insulars: Bartomeu Vicens i Catalina Julve. Després d'ells, en quart lloc, torna qui fou conseller d'Ordenació Territorial, Josep Melià Ques, crític a principi de legislatura amb el pacte establert amb el PP. L'actual portaveu d'UM a l'Ajuntament d'Andratx, Isabel Alemany, ocuparà el cinquè lloc, just abans de la gran sorpresa de la llista: Mateu Crespí. L'excandidat del PSM a aquestes eleccions i exbatle de Santa Eugènia s'integra com a independent en un lloc preferencial de la llista d'UM.

Maria Antònia Munar es referí a aquest «fitxatge» assegurant que en el seu partit estan «convençuts» que es «consolidaran» com «l'única força nacionalista i la tercera en general», i que poden captar «els 60.000 vots nacionalistes que obtingueren UM i el PSM a les passades eleccions», una vegada que l'expartit de Crespí «ha decidit anar amb altres partits que depenen de la resta d'Espanya».

Espoli interinsular
La candidata dels unionistes a la presidència del Govern remarcà ahir en la presentació de la seva llista al Parlament que «seria molt bo per als mallorquins» que ells poguessin presidir l'Executiu autonòmic.

«Seria de justícia perquè Mallorca no només pateix un espoli des de Madrid, sinó que ha de patir que els seus governs també l'espoliïn respecte de Menorca, Eivissa i Formentera, que amb menys població reben més recursos perquè allà és més fàcil aconseguir diputats amb menys vots, i acaben decidint els argentins de Formentera», afirmà la candidata.

Munar assegurà que el seu partit es presenta «per presidir totes les institucions» i defensà la seva opció davant «una dreta unida que és el PP i que aglutina fins a l'extrema dreta» i «una esquerra amb molts partits». «Representam d'una manera molt clara la centralitat i l'única aposta liberal», afirmà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.