muy nuboso
  • Màx: 16.59°
  • Mín: 12.25°
13°

Sastre: «El nostre llibre és un exemple de la defensa de la costa mallorquina»

Demà surt a la venda 'La guerra de la piscina', de Jaume Sastre i Josep Palou

Demà surt al carrer la primera edició de La guerra de la piscina (Primera part) , obra de Jaume Sastre i Josep Palou. El llibre recull un dels conflictes més sonats viscuts per la societat mallorquina en els últims tres anys: la lluita contra la piscina que empra el periodista Pedro J. Ramírez en zona de domini públic a la Costa dels Pins (Son Servera).

Els autors signaran exemplars demà horabaixa, Dia del Llibre, a les paradetes de Quart Criexent i Embat situades davant Sant Antoniet i a la plaça Major.

L'obra conté un intens treball de documentació sobre la batalla legal en defensa del dret de pas a la Costa dels Pins. I destaca els «intents de Pedro J. Ramírez per apropiar-se d'un bocí de costa mallorquina», diu Sastre, indignat amb Ramírez per «voler desprestigiar, insultar i fins i tot empresonar aquells que han gosat aixecar la veu contra una piscina il·legal i fruit d'un cas de frau, corrupció i favoritismes».

Segons els autors, ambdós dirigents del Lobby per la Independència, La guerra de la piscina és «una eina essencial que aconsegueix fer tastar a Pedro J. la seva pròpia medicina» amb un treball d'investigació i d'anàlisi «que deixa en evidència com el periodista incompleix el que ell mateix predica per als altres».

A l'obra hi queda plasmada la història de la defensa del dret de pas a aquest punt concret de la Costa dels Pins. També inclou una cronologia dels fets des dels orígens de la piscina el 1974 durant el franquisme, fins arribar a tots els documents dels fiscals, dels jutges i de la Guàrdia Civil relacionats amb el cas en els tres darrers anys. Així mateix recull l'experiència de Martha Zein, la periodista alemanya que també va topar amb el «mur insuperable» de la finca privada de Pedro J. Ramírez quan donava tota la volta a la costa amb un fil de seda.

El llibre conclou amb una llista de més de cent personalitats, entre les quals el rei d'Espanya, a les quals serà enviat un exemplar «perquè vegin la barra que té Ramírez quan defensa els seus interessos privats», digué Sastre. Palou afegí que «les mobilitzacions i el treball que hem desenvolupat contra la piscina se seguirà duent a terme amb llums i taquígrafs i sense por a les difamacions d'aquest farsant madrileny».

Per als autors «el llibre serveix per entendre el desenvolupament del cas en el seu conjunt i per comprendre el sentit de la nostra lluita», comenta Sastre. «El dia que triomfem del tot esdevindrà un escarment per tots aquells que es volen apropiar del domini públic i impedir el dret de pas», explica. Palou i Sastre tenen previst editar un segon volum del cas. «Els mallorquins seran els vencedors, com David contra Goliat», diuen.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.