algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Els consells escolars reclamen a Palma una major presència de l'ensenyament artístic a l'escola

Ahir es clausurà la XVII Trobada de consells escolars, autonòmics i de l'Estat


El reconeixement dels ensenyaments artístics amb caràcter instrumental és la punta de llança del document «Les Arts Artístiques», en el qual es recullen les conclusions del XVII Trobada de consells escolars autonòmics i de l'Estat dut a terme a Palma del 18 al 21 d'abril. S'hi posa de manifest la necessitat de «desenvolupar una política educativa clara i de futur per a aquest tipus d'ensenyaments».

Els consells escolars destaquen la conveniència de «comptar amb una família professional d'arts i artesanies en els cicles formatius que permeti la inclusió de professions relacionades amb l'àmbit artístic».

Els consells escolars són òrgans de consulta i participació que no tenen capacitat executiva, tanmateix, constitueixen un dels òrgans de participació democràtica més importants de la comunitat docent.

En virtut de la seva capacitat com a òrgan assessor, els consells escolars subratllen «l'extraordinari valor dels ensenyaments artístics per a la formació integral de la persona, pel conjunt de valors cognitius, afectius i d'estímul de les capacitats expressives, creatives i emocionals que aporten».

Per aquesta raó, els consells escolars remarquen de manera destacada «la necessitat d'oferir integralment aquests ensenyaments i garantir que constitueixin» «una opció vàlida de formació personal i professional».

Sobre això, Francesc Romero, president del Consell escolar de Balears, va destacar la importància que tenen aquestes disciplines al camp pedagògic per treballar i estimular els alumnes que pateixen algun trastorn d'aprenentatge.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.