muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
16°

Espinosa acusa el Govern Matas de deixar perdre 11 milions europeus

La ministra diu que un projecte de reg anava a un camp de golf de Santa Ponça


La ministra d'Agricultura, Pesca i Alimentació, Elena Espinosa, afirmà ahir que el Govern balear del PP «ha desaprofitat 11 milions d'euros» d'ajuts europeus per a projectes agrícoles. Espinosa va ser ahir a Palma per fer campanya amb el PSIB-PSOE i per reunir-se amb associacions agràries durant el cap de setmana. En una compareixença pública, la ministra assegurà que el seu gabinet havia gestionat uns 18 milions dels fons europeus per a les Illes i el Govern de Matas només n'ha utilitzat set. Per tant, no només s'haurien deixat de rebre els 11 milions, sinó també 5'5 milions més que haurien pogut arribar de l'Estat. A més, també acusà la Conselleria de Margalida Moner de rebaixar les aportacions que corresponen a la Comunitat en projectes dels fons estructurals.

Elena Espinosa arribà ahir horabaixa a Ciutat i es convertí en la primera ministra que dóna suport al PSIB en la precampanya de les eleccions autonòmiques del 27 de maig. Espinosa aprofità la seva primera intervenció pública a Mallorca per carregar contra el «desenvolupament urbanístic insostenible i salvatge» del PP i per advertir que «caldrà canviar el Govern balear» per poder treure profit a totes les iniciatives de Madrid. Així mateix va voler destapar per què a Santa Ponça s'ha paralitzat el cofinançament d'un projecte d'aprofitament d'aigües depurades per a reg agrícola. Segons Espinosa, s'ha detectat l'intent de desviar part de les aigües al manteniment de luxes privats. «No permetrem que els diners de tots els espanyols es dediquin al manteniment d'un camp de golf», afirmà la ministra després de dir que el projecte està aturat «mentre espera el que digui el govern triat a les eleccions».

També apuntà que el sector agrari està en perill mentre les Illes Balears continuïn sota el govern popular, fins al punt que la sobrassada de Mallorca i els camps d'oliveres podrien desaparèixer amb els anys. Espinosa defensà la necessitat de potenciar l'agricultura no només per evitar la dependència respecte de la península, sinó, i sobretot, per la importància que també adquireix el sector de cara al turisme. Espinosa comparegué acompanyada del candidat del PSIB-PSOE al Govern balear, Francesc Antich, amb qui també assistí ahir mateix a una reunió amb representants de la Mesa Agrària. En acabat, la ministra visità la llonja del peix de Palma amb Antich i la candidata socialista a la batlia de Palma, Aina Calvo. A més, Elena Espinosa participà el vespre en un sopar convocat per la Unió de Pagesos de Mallorca, l'Associació Fora Vila i l'Associació de Ramaders de Porcí de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.