nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Munar contesta que el PP no restarà vots a UM amb el fitxatge de Maria de la Pau Janer

Antich diu que Matas «paga les seves incoherències» quan rep crítiques internes per fitxar l'escriptora

La incorporació de l'escriptora Maria de la Pau Janer a la llista de Jaume Matas continua ocupant bona part dels comentaris polítics quan es compleix ja una setmana des del seu anunci. Després de la polèmica pel «desmarcament» de Janer respecte a la ideologia general del PP i especialment dels seus representants a Madrid, Catalunya i València, ara les valoracions giren sobre la seva repercussió electoral. La presidenta d'Unió Mallorquina i candidata a la presidència del Govern i del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar, considera que el fitxatge de l'escriptora Maria de la Pau Janer per la candidatura autonòmica del PP no restarà vots al seu partit. Munar contestà ahir a les afirmacions del portaveu dels populars, Miquel Ramis, qui considerà dijous que la incorporació de Janer podria permetre als populars restar vots a UM perquè l'escriptora representa un «nacionalisme centrat, moderat i intel·ligent».

La presidenta d'UM es referí a aquesta possibilitat assegurant que qui si ha de restar vots a la seva formació és Maria de la Pau Janer, «no ens importarà». Fins i tot el portaveu del Govern, Joan Flaquer, hagué de respondre ahir qüestions relacionades amb el fitxatge de l'escritora per part del PP. Flaquer digué que «la posició del partit ja ha quedat molt clara i tothom coneix perfectament la nostra ideologia. Som un partit obert, plural i amb una àmplia cobertura dins la societat, per la qual cosa no som uniformes ni iguals». El candidat del PSIB-PSOE a la presidència del Govern, Francesc Antich, assegurà ahir que el PP «paga les seves incoherències» quan rep crítiques internes per haver incorporat a les seves llistes una escriptora que es defineix com a «catalanista» quan s'ha passat tota la legislatura fent un discurs «anticatalanista».

«El PP ha fet bandera de la lluita contra el nacionalisme» i «contra el catalanisme», advertí Antich, qui recordà que el president del Govern, Jaume Matas, fins i tot va aprofitar el darrer discurs del Dia de les Illes per advertir que Balears corria el risc de ser «colonitzada» per Catalunya. «Ara, amb la incorporació d'una determinada persona, el PP vol mostrar una altra cosa», però «molts dels seus no creuen en això», sentencià. «El PP es presenta per donar solucions als ciutadans o per crear-los problemes?», es preguntà el cap de cartell del PSIB. «El problema del PP és la seva incoherència total». A preguntes dels periodistes, el candidat apuntà que li costava molt parlar de la 'número vuit' d'un altre partit i que, en tot cas, el PP «ja arreglarà» els conflictes que pugui tenir perquè el que ell pretén és parlar d'allò que interessa els ciutadans, d'habitatge, d'educació, de transport, entre altres, i no convertir la campanya en una mena de «Tómbola», referint-se al programa del cor de Canal 9 que ja no s'emet.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.