algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Dos detinguts en robar cotxes de luxe a Palma i vendre'ls a la Península

Falsejaven la documentació per poder embarcar els vehicles

F.R./E.L.V.Palma.
Dos alemanys han estat detinguts per robar cotxes de luxe a Palma, falsificar-ne la documentació i traslladar-los a la Península, on els venien per elevades quantitats de doblers. A més a més, la Policia està seguint la pista a un tercer implicat que podria ser localitzat en les pròximes hores. Els detinguts són Helmer B., de 47 anys, i Helger G., de 38. Ambdós varen passar a disposició judicial dijous passat a Instrucció 5 com a sospitosos del robatori de vehicles de gran cilindrada i falsificació de documents. Després d'escoltar les seves paraules, la jutgessa d'Instrucció 5 va decretar la llibertat per al primer d'ells, Helmer B. Aquest home va reconèixer que havia venut tres cotxes, encara que la Policia creu que n'hi ha alguns més.

De fet, la investigació policíaca només ha començat, en rebre's diverses denúncies de perjudicats. Tots ells varen declarar davant els agents que els vehicles de la seva propietat, quatre de la marca Mercedes i un cinquè de la marca BMW, havien estat sostrets dels voltants d'un taller mecànic de la Platja de Palma quan s'hi trobaven per a algun tipus de reparació. Així mateix, es creu que han estat sostrets diversos cotxes més d'un gran recinte pròxim a l'aeroport. En iniciar la investigació, els agents descobriren que algú de l'esmentat taller estava en connivència amb els lladres dels cotxes. Després de múltiples gestions, aquests varen ser recuperats en diferents punts de la costa de Llevant. En concret, a Tarragona, València i Alacant.

Es dóna la circumstància que els vehicles robats havien estat venuts a altres persones. Per això, els detinguts falsificaven una sèrie de documents de compravenda, targetes d'identitat i passaports dels vertaders propietaris, que havien deixat els vehicles en l'esmentat taller per avaries simples o perquè fossin revisats. El «modus operandi» mitjançant el qual duien a terme els robatoris de vehicles consistia a apoderar-se'n i, tot seguit, falsificar-ne la documentació. Després els embarcaven cap a la Península.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.