algo de nubes
  • Màx: 19.23°
  • Mín: 9.02°
18°

El Bloc fa campanya a Barcelona

Només a la capital catalana hi viuen uns 3.500 estudiants de les Illes

El Bloc per Mallorca -la coalició integrada pel PSM, EU-EV i Esquerra- ha desplaçat durant dos dies la seva precampanya electoral fins a Barcelona. Els catalans no votaran en les properes autonòmiques balears, però sí els 3.500 estudiants de l'Arxipièlag que viuen a la capital del Principat durant bona part de l'any. Per captar el seu suport i per escoltar les seves reclamacions viatjaren a Barcelona el candidat autonòmic del Bloc, Biel Barceló, i el seu número tres, Miquel Àngel Llauger. Entre dimecres i ahir mantingueren una atapeïda agenda de reunions amb personalitats rellevants del món de la política i la cultura, amb entitats socials i, sobretot, amb universitaris.

L'acte principal, en el qual també participà el candidat del PSM a Menorca Eduard Riudavets, fou presentat per l'escriptor Sebastià Bennasar i reuní a l'Ateneu Barcelonès una important presència de ciutadans balears residents a la capital catalana, sobretot estudiants vinculats a La Sargantana, l'associació que els agrupa. A ells els feren arribar les seves propostes electorals, centrades sobretot en la política de beques. El Bloc es compromet a incrementar l'esforç pressupostari en aquest camp, perquè els estudiants comptin amb una major dotació per afrontar les despeses de transport i habitatge, però també per incrementar l'activitat investigadora. Així mateix, la coalició progressista vol que augmenti la dotació del Govern a la UIB per intensificar-hi les inversions i per poder oferir més alternatives d'estudis. «Als mallorquins que viuen a Barcelona els interessa el mateix que als que viuen aquí i estan preocupats per la corrupció, la política territorial, la llengua i la cultura pròpia i l'autogovern», explicava ahir Barceló. «Estan molt connectats a l'actualitat de les Balears», sentencià el candidat.

Els candidats del Bloc també s'entrevistaren a l'Espai Mallorca de Barcelona amb intel·lectuals catalans i de les Illes i amb representants d'entitats socials com Espai País Valencià, una associació de valencians residents a Catalunya que es vol constituir també a les Balears; la plataforma Pel dret a decidir, de caire nacionalista; i la plataforma Sí al Procés de Pau, que aposta per la negociació per solucionar el conflicte basc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.