cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.06°

Son Espases ja és en mans dels tribunals

Els recursos han estat presentats i tots coincideixen que les obres s'aturin de manera cautelar

Els recursos que s'havia anunciat que es presentarien contra el procés d'adjudicació de les obres del futur hospital a la finca de Son Espases ja són en mans dels tribunals. El darrer a acudir-hi amb el contenciós administratiu han estat els representants de la UTE que lidera l'empresa OHL amb Inabensa, Bovis Lend Lease i Construcciones Ferratur. Anteriorment ho havien fet la Plataforma Salvem la Real i el Partit Socialista. Les empreses de la UTE sol·liciten a la justícia la suspensió de l'acte d'adjudicació, ja que consideren que «fou un procés ple d'irregularitats». Els advocats recorden que es rebutjà l'informe d'una consultora que considerava que la millor oferta era la d'OHL i s'envià la decisió al Consell Consultiu, que «suggerí» que es demanàs un informe als col·legis d'economistes i enginyers.

El president del Consultiu era Miquel Coll, ara sota sospita per un possible tràfic d'influències a Andratx. Els informes dels col·legis varen ser claus i decisius perquè la construcció i el manteniment durant 30 anys del futur hospital de referència s'adjudicàs, finalment, a l'oferta de Dragados-FCC-Construcciones Melchor Mascaró i Llabrés Feliu. La batalla dels socialistes contra Son Espases ve de més enrere. Començà quan es decidí canviar de lloc el projecte del nou hospital. «No hem entès mai el perquè es canvia un solar urbà que ja té la qualificació de serveis per un altre que és rústic, i ningú no ens ha pogut explicar la qüestió», afirmà el diputat Antoni Alemany.

Alemany, portaveu de Territori del PSOE, sempre ha considerat que tot el que envolta aquest tema «crea una sensació d'irregularitat». De fet, «des del principi fa mala olor i com més es remena més pudor fa». «El canvi de solar, la tramitació, l'adjudicació i ara la imputació del president del Consell Consultiu en un cas de corrupció... tot fa pudor», afirmà el diputat socialista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.