muy nuboso
  • Màx: 11.48°
  • Mín: 7.77°
10°

La jutgessa arxiva la denúncia de Pedro J. contra polítics i activistes

Rebutja els delictes de coaccions i amenaces que els imputava l'editor

El jutjat d'instrucció número 11 de Palma ha arxivat la denúncia presentada per Pedro J. Ramírez contra cinc polítics i activistes mallorquins pels presumptes delictes de coaccions i amenaces. L'editor madrileny havia denunciat Joan Lladó (Esquerra), Jaume Sastre (Lobby per la Independència), Miquel Àngel Llauger (Alternativa-Els Verds), Concepció Peña (Esquerra Unida) i Bernat Fiol (Gadma) per una roda de premsa oferida a Palma el 27 de maig de 2006 en la qual anunciaren que portarien a terme noves protestes a la Costa dels Pins per denunciar l'incompliment de la Llei de costes. La magistrada del jutjat d'instrucció número 11 de Palma, Magdalena Morro, considera que després de les actuacions realitzades no consta que es cometessin aquell dia cap dels dos delictes que els imputava Ramírez.

Respecte a les presumptes amenaces proferides, raona en el seu acte que no existeix el requisit d'anunciar amb fets o expressions causar un mal a un altre que constitueixi un delite, una vegada que «els fets que tengueren lloc en anys anteriors han estat tipificats com a faltes de coaccions», i que no ha quedat acreditat «un ànim consistent en el propòsit d'exercir pressió sobre la víctima que es pretén atemorir». Sobre les presumptes coaccions, la jutgessa considera que dels fets denunciats «no es desprèn una voluntat de compel·lir a restringir la llibertat del denunciant ni a modificar la línia editorial del periòdic El Mundo. Tampoc no es dóna una imposició violenta per part dels denunciants ni una idoneïtat dels mitjans utilitzats».

A la roda de premsa d'aquell dia també hi era present Joan Puig, diputat d'Esquerra. La magistrada de Palma recorda que per la seva condició d'aforat se segueix la seva causa davant el Tribunal Suprem. Precisament fa pocs dies que l'Alt Tribunal, com recollí ahir aquest diari, ha resolt a favor d'ell en la querella presentada també per Pedro J. Ramírez pels fets succeïts a l'agost de 2005.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.