algo de nubes
  • Màx: 18.45°
  • Mín: 13.93°
18°

Mallorca viu el dia més plujós de l'any i no es preveu que la situació afluixi

Al monestir de Lluc es registraren 144 litres, segons informà el Centre Meteorològic

Fins a 144 litres arribaren a caure ahir al santuari de Lluc, segons informaren fonts del Centre Meteorològic de Balears, en el que fou qualificat com el dia més plujós de l'any. Les pluges foren constants durant tota la jornada tant a Mallorca com a Menorca, mentre que a les Pitiüses només caigueren alguns ruixats amb caràcter aïllat. Una de les situacions més difícils es va viure a Sóller, ja que el torrent Major es desbordà i provocà inundacions en alguns vehicles i habitatges, com s'explica a la pàgina següent. D'altra banda, el torrent Gros de Palma estava a punt de vessar, i la Riera anava plena.

Les quantitats d'aigua més grosses caigueren a la serra de Tramuntana. A part de Lluc, la serra d'Alfàbia també registrà més de 107 litres caiguts fins ahir a les tres del migdia. A la resta de pobles les precipitacions foren menors, però plogué sense aturar durant tot el dia. A Pollença en caigueren 35 litres per metre quadrat; a Capdepera, 26; a Portocolom no passaren dels 20; a l'observatori del Molí d'en Leu d'Artà en caigueren 70 litres.

La pluja provocà que s'haguessin de suspendre alguns dels actes organitzats a Palma per commemorar el 76è aniversari de la proclamació de la II República. Per tota la ciutat, sobretot pels voltants de la Catedral, es podien veure turistes provists de paraigües i impermeables. D'altra banda, les instal·lacions del Ram tancaren portes perquè l'aiguada no convidava a acostar-s'hi. Així mateix, els bombers hagueren de realitzar diverses sortides per ajudar a extreure aigua i retirar alguna branca caiguda. Aquesta situació meteorològica, entrada la primavera, és força particular, perquè ja fa quasi deu dies que plou de manera ininterrompuda, segons informà a Diari de Balears Agustí Jansà, director del Centre Meteorològic.

Els pronòstics indiquen que avui persistirà la inestabilitat atmosfèrica i s'espera que durant l'horabaixa la cosa pugui empitjorar i caiguin ruixats d'intensitat.

La pluja d'aquests darrers dies ha fet que les fonts Ufanes de Campanet tornin a rajar per tercer cop enguany, segons informà anit el conseller de Medi Ambient, Jaume Font, que ahir horabaixa es desplaçà fins a Sóller per avaluar sobre el terreny la situació provocada pel desbordament del torrent Major a la zona del Camp de sa Mar.

De moment, el Meteorològic no ha pogut avançar fins quan pot durar aquesta pertorbació. «Aquest any meteorològic és un dels més estranys que s'han viscut en els darrers anys. Això fa que els estudiosos del temps no s'atreveixin a aventurar-se gaire a l'hora de fer prediccions», explicà Jansà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.