nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Es lliura al jutjat un pròfug per una partida de 4.350 quilos d'haixix

El grup fou desarticulat el 2006 a Portocristo i Palma per la Guàrdia Civil

L'últim membre d'un important grup de narcotraficants que introduí tones d'haixix a Mallorca es lliurà fa pocs dies davant l'autoritat judicial. Es tracta de Salahdin El G.M., un ciutadà marroquí que es trobava en crida i cerca des d'agost, quan fugí després d'una llarga persecució de la Guàrdia Civil. L'home comparegué fa escassos dies davant el jutjat d'Instrucció 1 de Palma, i quedà en llibertat sota fiança de 8.000 euros després de prestar-hi declaració. Aquesta decisió ha creat malestar en persones properes a la investigació, ja que els altres cinc components es troben a la presó des d'agost. El fiscal demana sis anys de presó per a quatre d'ells, i una multa de prop de 17 milions d'euros.

El desmantellament de l'organització va tenir lloc a començaments d'agost, després d'una llarga investigació desenvolupada pel grup de l'EDOA de la Guàrdia Civil, denominada operació Tifu. En aquelles dates estava prevista la desembarcada d'una gran partida a les costes del Llevant mallorquí. La Guàrdia Civil sabia que la droga havia arribat en llanxes ràpides i muntà un dispositiu. La pista estava centrada en Mohammed B. i Akrif A., dos marroquins que vivien en un pis del carrer de Manacor a Palma. Des d'allà, presumptament, distribuïen droga a la resta de l'Illa. La Guàrdia Civil esbrinà que havien llogat una furgoneta a un altre implicat, Miguel B.S. S'hi desplaçaren a la finca Son Vaqueret, de Portocristo, on els esperaven Abdelakrim T., L'Arbi A. i Salahdin El.G.M., que aconseguí escapar.

El grup carregà la furgoneta amb diversos farcells i, pocs minuts després, la Benemèrita posà en marxa la seva maquinària: la furgoneta fou aturada a la carretera i es detingué el seu conductor, i s'autoritzava un escorcoll a la finca. Quan es detectà la presència de la Guàrdia Civil, diversos implicats marxaren. Un d'ells fou detingut, encara que Salahdin El G.M. fugí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.