algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 13°
15°

La Festa Republicana tornarà demà a Ses Voltes per mirar el passat i cap al futur

Entitats i associacions organitzaran diferents actes reivindicatius

La memòria de la II República es tornarà a fer sentir demà a Palma amb motiu del 76è aniversari de la seva proclamació democràtica, que fou interrompuda finalment pel cop militar feixista i es desencadenà la Guerra Civil. A més d'aquest record, els diferents actes organitzats, principalment de caràcter lúdic, tindran un sentit reivindicatiu per a la implantació a Espanya d'una tercera república. Per segon any consecutiu, el col·lectiu Mallorca Republicana, aquesta vegada amb el suport de l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de les Illes Balears, organitza la II Festa Republicana a Ses Voltes, que començarà amb un dinar popular a les 14 hores i s'allargarà fins al vespre amb actuacions teatrals i musicals.

Abans d'això, i en un acte de record, a la plaça de Cort se celebrarà la lectura de diferents manifests a càrrec de familiars de republicans desapareguts durant la Guerra Civil i un supervivent d'un camp de concentració franquista. La portaveu de l'Associació per la Recuperació de la Memòria Històrica de les Illes Balears, Margalida Capellà, explicà ahir en roda de premsa els detalls dels actes de demà acompanyada de Javier Vergas, Cristina Fernández i Guillem Barceló, membres de Mallorca Republicana. Capellà explicà que l'objectiu d'aquesta festa és «dignificar els valors de la II República i que els demòcrates d'avui puguin retre homenatge als seus defensors d'ahir», una situació que considerà que, encara que necessària, des del restabliment democràtic no s'ha produït.

No obstant això, els convocants també deixaren clar que mentre que l'acte que se celebrarà a Cort tindrà una visió per a la recuperació dels valors de la II Segona República, l'acte de després a Ses Voltes té la intenció de convertir-se en una reivindicació lúdica per a l'establiment de la tercera. «Amb aquests actes, en els quals cada vegada comptam amb més gent, volem fer veure que es tracta d'una reivindicació normal de gent normal», explicaren sobre això.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.