algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

El metro de Palma fins a la UIB començarà a funcionar el dia 25

Aquest servei cobrirà el trajecte, que ja està acabat, en només tretze minuts

74044
Mabel Cabrer explicà ahir els detalls de la posada en marxa del metro. | JAUME MOREY

La primera línia de metro de Palma, que connectarà la plaça d'Espanya amb el polígon de Son Castelló, Son Sardina i la Universitat de les Illes Balears (UIB), es posarà en funcionament el proper dia 25 de abril. El seu servei serà gratuït fins al mes de setembre i encara no s'ha decidit quin serà el preu del bitllet aleshores, que es fixarà en relació a les actuals tarifes del tren. La consellera d'Obres Públiques, Transports i Habitatge del Govern, Mabel Cabrer, anuncià ahir aquesta posada en marxa i explicà que totes les obres a la nova línia i les seves nou estacions, en un recorregut de 8'3 quilòmetres, ja estan acabades. El projecte ha tingut un cost total de 132'5 milions d'euros i s'ha executat en un termini molt curt de temps: menys de dos anys.

A partir d'avui mateix, i abans d'obrir el nou transport metropolità al públic, la línia funcionarà en període de proves durant quinze dies, fins a dia 25 i sense passatgers, amb l'objectiu de finalitzar totes les proves de seguretat i enllestir els darrers detalls. Durant aquests dies de proves, les estacions romandran obertes de les 9 a les 20 hores perquè els usuaris del metro puguin conèixer les noves instal·lacions. Cabrer oferí ahir noves dades sobre aquest transport, que començarà a funcionar amb freqüències cada 13 minuts, de manera que hi haurà 152 trens diaris (76 de l'Estació Intermodal a la UIB i 76 més en sentit invers). Quant als horaris, el primer metro sortirà a les 6.15 hores des de la plaça d'Espanya i a les 6.35 des de la UIB. Els darrers trens sortiran d'aquestes estacions a les 22.30 i les 22.50 hores respectivament.

Els trens de la línia metropolitana circularan a una velocitat aproximada de 90 quilòmetres per hora. Així s'ha calculat que el temps del recorregut complet de les nou estacions del trajecte (Estació Intermodal, Jacint Verdaguer, Son Costa/Son Fortesa, Son Fuster Vell, Son Castelló, Gran Via Asima, Camí dels Reis, Son Sardina i la UIB) serà de 13 minuts. El viatge amb la durada més llarga serà el que enllaçarà en superfície les estacions de Son Sardina i la Universitat, en aproximadament tres minuts. La consellera d'Obres Públiques, Transports i Habitatge explicà que segons les previsions del seu departament la nova línia metropolitana tindrà prop de 3 milions de passatgers cada l'any. Mabel Cabrer considerà que «la millor campanya» que es pot fer per fomentar l'ús del metro és oferir-ne el servei gratuït fins al setembre, en considerar que hi haurà molta gent que decidirà conèixer el nou transport per la novetat que suposa a Mallorca. La consellera també destacà que segons les enquestes realitzades entre els estudiants de la UIB, gairebé la meitat d'ells tenen pensat utilitzar el metro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.