cielo claro
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
12°

Pancaritats remullats a tota la Part Forana

Ahir era festa a Algaida, Alcúdia, sa Pobla, Petra, Vilafranca, Campanet, Llubí i Montuïri

E.B./J.S. Comarques.
La pluja tornà ahir a deslluir els tradicionals pancaritats de la Part Forana. La densa capa de niguls que va cobrir tota l'Illa i que deixava quatre gotes ara suara féu minvar la presència en les romeries. Els veïns de sa Pobla, Campanet i Llubí hagueren de desmuntar taules i cadires a tota pressa quan prop de la una del migdia la boirina tornà pluja torrencial. En canvi, a Algaida, Montuïri i Bonany, on van petrers i vilafranquers, tot i la pluja, molts dinaren i berenaren a les seves ermites. A la comarca d'Inca només se celebrà el pancaritat d'Alcúdia, a l'ermita de la Victòria, i gràcies al gran menjador que donà cobro als assistents. A mitjan horabaixa, els quintos de Campanet s'atreviren també a pujar al pi, tot i que la pluja dificultà la festa. Unes hores abans, el pancaritat de l'ermita de Sant Miquel s'havia suspès.

D'aquesta manera, varen ser molts els veïns que recorregueren a un «pla B» per celebrar els tradicionals pancaritats de la Part Forana. A sa Pobla, després de la desbandada de Crestatx, molts de veïns es traslladaren a les cotxeries per menjar les tradicionals paelles en companyia dels amics. A Campanet, molts veïns es refugiaren a les cases rústiques després de suspendre's el pancaritat; i a Llubí, els veïns es repartiren entre cotxeries i cases de camp. El president del Govern balear, Jaume Matas, que havia promès anar a dinar a Crestatx (sa Pobla), dinà finalment amb els prop de 200 veïns que aguantaren tot i la pluja. La resta, més de mil persones, anà a dinar a cobert.

A les tres ermites del Pla on es duen a terme pancaritats, se celebrà la missa, però les habituals activitats a l'aire lliure van quedar més diluïdes per la constant pluja. A Algaida, al matí encara van poder efectuar-se les activitats que la Sala havia preparat per als més menuts, i al punt del migdia unes 330 persones dinaren de paella. A Montuïri, seguint la tradició al peu de la lletra, s'entregava la vara de batlia a qui durant tot el dia és el batle des Puig. Enguany l'elegit ha estat Miquel Mascaró. Després va haver-hi el concurs de tella i el ball de bot. Això fou fins devers la una. A aquella hora i com cada any, tothom anà a dinar a ca seva. A Bonany, petrers i vilafranquers també pujaren al puig, però a aquests l'aigua els deslluí més la festa.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.