algo de nubes
  • Màx: 20.6°
  • Mín: 13.38°
15°

Els germans Jaume, candidats pel PP i pel PSOE a les eleccions

Joan (PP) aspira a repetir com a batle i Felip a entrar com a regidor


El batle actual de Lloret, Joan Jaume (PP), es torna a presentar com a batle a les properes eleccions. Ja fa 28 anys que Joan debutà en el món de la política local, llavors amb les sigles d'UCD. Aquests comicis, però, seran especials per a ell, ja que per primera vegada haurà de competir amb el seu germà petit, Felip Jaume (PSOE), que es presenta com a número 2 de la candidatura Lloritans Independents, integrada per gent del PSOE, el PSM i Entesa per Mallorca i que encapçalarà Jaume Coll.

Els dos germans sempre han estat apassionats per la política. Felip, que es presenta per primer cop, va començar a estudiar Ciències Polítiques a Madrid i ara és funcionari de Correus. Els germans Jaume coneixen molt bé la política de Lloret, un poble de 1.300 habitants on es trien 9 regidors. «Abans l'esperit de la política local era fer tot el que poguessis pel poble. Aconseguir subvencions i doblers per millorar el municipi. Si ho feies, ningú no ho qüestionava. Ara hi ha més crispació i les crítiques de l'oposició són més dures. Ja no és com abans», explica Joan, que al llarg de la seva trajectòria també s'arribà a presentar amb les sigles d'Independents i que ja fa 12 anys que exerceix de batle.

Felip i Joan comenten junts el panorama actual. «Amb la coalició d'Independents sabem que, si el Partit Popular perd la majoria absoluta, serà complicat que el meu germà torni a ser batle. La clau és aconseguir almenys tres regidors, que sumats als d'UM podrien dur un canvi», argumenta Felip, que reconeix que entre els germans no solen parlar ni discutir de política. «El meu germà ha estat un bon batle molts d'anys, però ara creim que toca un canvi», afirma, per defensar així la coalició Lloritants Independents.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.