cielo claro
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
11°

Obert al públic el nou parc de les Estacions

Les casetes d'extracció de fums de l'estació soterrada centren les principalscrítiques veïnals, com també l'excessiva despesa realitzada a la zona

84130

Les fonts arran de terra del parc cridaren tot d'una l'atenció de grans i petits.

L'Ajuntament de Palma obrí ahir al públic el nou «parc de l'Estació» -s'evita institucionalment la denominació de les Estacions, com fins ara- sense organitzar per a l'esdeveniment cap tipus d'acte oficial.

El recinte, el tercer que es fa en el mateix espai després de la seva inauguració el 1999 i la profunda remodelació del 2002, s'ha aixecat de bell nou ara per permetre la construcció de l'estació intermodal de la plaça d'Espanya. Ocupa uns 54.000 metres quadrats entre els carrers Eusebi Estada i Marquès de Fontsanta, distribuïts entorn d'un gran passeig central que arriba fins a Jacint Verdaguer.

En la darrera actuació sobre aquest parc, que s'obrirà al públic cada dia només entre les 8 i les 22 hores per evitar l'entrada a les nits dels sense sostre per poder dormir-hi, s'han gastat 10'5 milions d'euros.

Davant la manca de presència institucional (el president del Govern, Jaume Matas, participà al migdia en un acte celebrat a uns 50 metres de l'entrada del parc però evità entrar-hi i atendre allà els periodistes), els membres de la plataforma Parc de les Vies protagonitzaren l'obertura del nou espai amb protestes pel que consideren «una estafa» en el desenvolupament del projecte i «un fracàs» en el seu resultat.

La portaveu de la plataforma, Àngels Fermoselle, destacà precisament que no s'organitzàs cap acte o visita oficial per a l'obertura del parc. «Posa en evidència que els polítics responsables ho fan d'amagat perquè no estan orgullosos del que han fet», afirmà.

Els veïns portaven una pancarta en la qual demanaven explicacions sota el lema «Aquest parc és una estafa. 2.800 milions de pessetes, per a això?». Fermoselle explicà també algunes de les seves crítiques al resultat final del recinte.

Principalment, els veïns es queixen de la instal·lació de 26 casetes de vidre amb un gran impacte visual, que no estaven previstes en el projecte i que contenen els aparells de ventilació per a l'estació intermodal soterrada, fet que provoca, segons indiquen, un gran renou. Per això, la plataforma repartí taps per a les orelles entre els primers que passejaren ahir al matí pel parc.

Del nou recinte també es critica la manca de vegetació a l'entrada per la plaça d'Espanya, a la vorera del carrer Marquès de Fontsanta i a l'espai central. Es considera insuficient el nombre d'entrades al parc, tancat en tot el seu perímetre amb unes barreres de ferro «anacròniques, del segle XIX», que impedeixen que sigui un espai «permeable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.