nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
13°

Taps per a les orelles i les dents ben netes

El nou parc viu una primera jornada desconcertant amb protestes i una campanya dental

El Govern ha fet una passa més en les «no inauguracions» a les quals s'ha acostumat abans de les eleccions. La d'ahir, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Palma, consistí a obrir un parc per tercera vegada, sense fer cap acte oficial ni entrar-hi, però organitzant-hi una jornada sanitària infantil a les portes de manera que es garantís l'assistència de públic al nou recinte durant tot el dia.

El resultat, desconcertant. Des d'un mateix punt, al migdia els presents podien observar alhora com la Plataforma del Parc de les Vies repartia taps per a les orelles mentre al president del Govern li feien una revisió dental dins un autobús. De fet, semblava com si a Matas li haguessin donat un parell de taps, perquè actuà tota l'estona com si el parc no s'hagués obert i els veïns no fossin allà.

Ell es dedicà a parlar amb els organitzadors de «Diver Dental 2007» i amb els nins als quals s'ensenyava com tenir les dents ben netes. «Sabeu qui és aquest senyor?», els demanava una de les animadores. Davant el silenci dels infants, un altre dels animadors els va aclarir els dubtes: «És qui s'encarrega que a Balears tot funcioni així com toca». Matas donà per acabada la seva presentació repartint caramel enmig de mamballetes.

A cinquanta metres d'allà, alguns dels ciutadans que sortien per primera vegada del nou parc de l'Estació donaven el seu suport a la Plataforma del Parc de les Vies. «Això, en lloc d'un parc, sembla una fàbrica», va ser una de les primeres conclusions d'ahir.

Allò que provocà més sorpresa entre els primers visitants foren les 26 enormes casetes de vidre «sembrades» per tot el parc. Es tracta del sistema de ventilació per a l'estació soterrada -els vells trens encara funcionen amb gasoil- i el renou de les màquines extractores instal·lades ja ha començat a molestar els veïns de la zona -per això es repartiren els taps per a les orelles-.

La sensació general era de frustració pel resultat final aconseguit a un espai que des de fa anys s'ha venut com «el pulmó del centre de Palma». «Aquest parc no té sort», deia un altre visitant, mentre Fermoselle, la portaveu incansable de la plataforma veïnal, considerava que no es tractava d'una qüestió de sort, sinó de sentit comú.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.