nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
15°

Desenes de famílies desafien el mal temps i fan acampada a Lluc

La major part dels campistes passen quatre dies en plena natura

Tot i el mal temps, l'aparcament de la zona d'acampada de Lluc era ahir ple de cotxes. Alguns, els indecisos, dubtaven veient el cel ennigulat si havien de descarregar tot el material que portaven al maleter per passar uns dies enmig de la natura de la serra de Tramuntana.

Els més valents s'han instal·lat a les dues zones d'acampada existents a Escorca, la dels Pixarells i la de Lluc, des de dijous, i no serà fins demà o passat demà que comencin a desmuntar les tendes de campanya. Alguns estaven ahir orgullosos d'haver sobreviscut al mal temps. «Hem vingut molt preparats, amb tendals, para-sols i paraigües per a la pluja i, encara que enguany hi ha fang pertot, ens encanta passar aquests dies en plena naturalesa», explicava una parella de Llucmajor.

Un grup d'adolescents de Palma acumulava botelles buides devora la seva tenda de campanya. «Ens ho passam molt bé perquè aquí feim el que volem», deien mentre començaven els preparatius d'una torrada.

El fet que enguany hagi pujat a la zona d'acampada menys gent que en altres edicions, ha provocat que en indrets comuns com els banys, les aixetes per netejar coberts o la zona amb llenya no hi hagués coes.

Tot i trobar-se en plena natura, alguns no desaprofiten l'ocasió d'instal·lar-se enmig d'un alzinar com si fos ca seva. Ahir, una família del polígon de Llevant de Palma havia muntat fins i tot una bona estesa de roba netejada a Lluc, entre dos arbres. Altres feien una paella de manera conjunta. «El que més ens agrada de pujar aquests dies és anar fent menjar al foc de llenya i passejar pel bosc», comentava una família procedent de Palma.

L'àrea d'acampada de Lluc és del tot gratuïta, i gestionada per la Conselleria de Medi Ambient. Membres de l'Ibanat s'encarreguen de posar-hi ordre i d'anar tallant llenya per a tots aquells que vulguin torrar o cuinar.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.