algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

Ciutat canta 'vull quedar amb tu' al turista

Samantha Lange, de dotze anys, és la guanyadora del concurs convocat per l'Imtur

Els ciutadans de Palma ja tenen una cançó amb la qual donar la benvinguda als seus turistes. El seu títol és «Quiero quedarme contigo/Vull quedar-me amb tu». Es tracta de la versió que el cantautor mallorquí Jaume Anglada ha fet de la lletra guanyadora del concurs convocat per l'Institut Municipal de Turisme (Imtur) entre les escoles del municipi, a la qual també ha posat música i que ben aviat es comercialitzarà en CD. Samantha Lange és una nina equatoriana de dotze anys que estudia a l'escola de Son Pizà, una de les vuit que respongueren a la iniciativa pionera de Cort. Només fa quatre anys que resideix a Palma, però ja diu algunes coses en català, tot i que admet que li costa i es trava. Samantha ha estat un dels 154 alumnes (53 nins i 101 nines) que han tengut el coratge de concursar amb les seves propostes de cançó del turista.

La tinent de batle de Turisme, Francisca Bennàssar, i el vicepresident d'Exceltur, José Luis Zoreda, presentaren ahir els finalistes i la guanyadora del concurs escolar, que s'emmarca dins la campanya «Turisme som tots». Imma Martínez, en representació del Foment del Turisme i Sa Nostra, Jaume Anglada, autor de la música, a més d'un representant d'Air Berlin, donaren suport amb la seva presència a aquesta peculiar iniciativa de més aviat escassa participació. «Vull quedar-me amb tu» es troba en capella mentre Anglada acaba d'enregistrar la cançó perquè pugui sortir al carrer i, alhora, tenir el valor promocional que espera poder aprofitar l'Imtur. Ara per ara, no es descarta fer-ne una versió en català i una altra en anglès per tal de poder abastar el major nombre de persones. Bennàssar explicà que la idea és fer servir la cançó a tots els vídeos promocionals de l'Ajuntament i, qui sap, si també oferir-la com a melodia pel mòbil.

Quant a les lletres, una de les tasques d'Anglada, a més d'excercir de jurat, ha estat seleccionar-ne la guanyadora i retocar-ne les possibles imperfeccions. En el gràfic adjunt es pot observar el trànsit d'una versió a l'altra. Així, les «sobrassades i ensaïmades» de la lletra original han estat degudament maquillades amb sabors «dolços i salats». No en parlem del títol originial. El cantautor mallorquí ha optat per «Quiero quedarme contigo/Vull quedar-me amb tu» com a lema de la cançó, perquè representava millor l'esperit de l'obra de Samantha. La nina equatoriana de dotze anys, alumna de Son Pizà, ha guanyat un vol i un val d'hotel de tres nits a qualsevol ciutat europea, a més de 150 euros i un reproductor d'MP3.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.